• 22 Mart İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 gün, 1 saat, 20 dakika, 48 saniye önce

Karaheves’in galopları eksik, sadece 1200 iş ve iki kısa sprintle buraya geliyor, tam gücünü koşmayabilir.  Mou Jinzi bence grubun en yetenekli tayı, mesafede de sorun yaşamayacağını düşünüyorum, kesinlikle yazılmalıdır. Vasat potansiyeline rağmen mesafeye yatkın görüntüsüyle Cercei yazılabilir. Strom Tracks’in son yarışından beklediğimi hiç bulamadım, ama grup çok uygunlaşmış, yazmamak olmaz. Kısaya yatkın görüntüsüne rağmen grubun uygunluğuyla Love Song son tercihim.

 

Yüksek Uçuş, çoğu zaman abartıldığını düşündüğüm ‘’ dişi ata güvenilmez’’ lafını bire bir doğrulayan nadir atlardan bir tanesi. Ben ne kadar uygun grupta koşarsa koşsun, istikrarlı yakalamadan Yüksek Uçuş’ a güvenmem.

Beyhan Sultan altıncılığında grubun en iyi atı olduğunu belli etti, yeterli galoplarıyla kesinlikle yazılmalıdır. Pırıltı’nın torunu Hüraslan sentetikte biraz daha iyi koşabilir. Yarış görmesiyle Altınökçe son tercihim.

 

Şahinter uzun mesafede çok güçlü bir at oldu, Merih bugün boş kalacak olsa da onun ve mesafede az da olsa eksilen Azmi Reis’in önünde olduğunu düşünüyorum. İki tekle oynayacaklar bir kez daha Şahinter’e güvenebilir.

Rakip önce boş kalacak Merih sonra Azmi Reis.

 

Sri Pekan / Danehill çaprazlı Çebertay’ın bu olduğu yerde sayan, vasat yaşıtlarından farklı bir potansiyeli var. Uzun süredir de hazırlanıyor, ben nefes sorunu yaşamayacağını ve kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.  Eksilirse Hayemola çok şanslı, Magic Bullet’dan falan bence kısa mesafede daha iyi bir tay, sentetikte istikrar da yakaladı. Son sırada Magic Bullet.

 

Behramkale tempolar ne olursa olsun Curtaralo, Paix gibi atları geçmeyi başardı. Bugün, bu atların yanında dördüncü at çıkması inanılır gibi değil, dört – beş kilo mudur yani bütün mesele?  Aralarında iki kilo fark olan Vıctory Sun Behramkale’den daha mı iyi at? Ben bu kilo takıntısına hiç anlam veremiyorum, kilo farkına elbette bakılır ama bu kadar milimetrik hesaplarla değil.

Behramkale bugün yine boş kalır muhtemelen, Börteçine’de kaçmayı hiç sevmeyen Sadettin var, Memedim aradan dönüyor, bence kendi halinde bekleme yapacaktır.  Hışman zaten bu tip yarışlarda starttan çok kararlı çıkıp yanına kimseyi sokmuyor. Mesafenin 2200’e kadar çıkması da en çok Behramkale’ye yaramış, uygun grubu yine geçmesin bekliyorum.

Olur da Behramkale iyi koşmaz, başına bir şey gelir falan bunların hepsi mümkün ama Behramkale’nin,  dört kilo fark var diye neredeyse Börteçine ile eşit muamele görmesi mantıklı bir olay değil.

 

Son ayakta Sonkarar grubun baya önünde ama uzunda eksiliyor, ben yıkmayı deneyeceğim, umarım son ayağa kadar gelebilirsek bir Kubango faciası daha yaşamayız, sıralamam şablonda.

 

Not: Şahinter, Çebertay ve Sonkarar üçlüsünün de bence şansları çok yüksek, imkanı olanlar bu atları deneyerek alternatif oyunlar da yapabilir. Çebertay- Hayemola geçerek ufaltmak da bir seçenek.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,2,1,4,3

2.Ayak: 12,3,5,1

3.Ayak: 7,,6,2

4.Ayak: 4,5,,1

5.Ayak: 1

6.Ayak: 3,9,6,5,4,10,2,7,16


Cengiz Gürbüz