• 22 Mart Kocaeli ( Wolf )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 4 hafta, 7 saat, 54 dakika, 48 saniye önce

Bugün Kocaeli’nde her ne kadar az atlı bir program olup basit gözükse de derinlemesine incelediğimde programın göründüğü kadar basit olmadığı fark ettim.

İlk ayağa geldiğimizde startla birlikte Buzzer Beater öne düşecek onu Beşyüzyirmi takip edecek. Şöyle bir detay karşımıza çıkıyor eğer son yarışındaki gibi Beşyüzyirmi boxta takılırsa ki ingiliz tayları bir kere kaldığında o tay için kronik bir sorun haline gelebiliyor bu durumda 1 numaralı Buzzer Beater için ciddi bir avantaj doğacak. Eğer Tolga bunun farkına varabilirse hemen Buzzer Beater peşine düşecektir. Temponun gidişatı Rhythm Choreograp icin belirleyici bir unsur olacak.Ben bu 3 atla bu ayağı geçeceğimizi düşünüyorum.

 

İkinci ayakta ise Free Power ve Paçi arasında bir liderlik mücadelesi olacağını düşünüyorum. Eğer Free Power Paç’iyi ciddiye almayıp boş bırakırsa paçi için bir şans doğabilir. Eğer bunlar tempoyu yüksek tutup birbirlerinin temposunu bozarlarsa hem yarış içinde kolay gidip hem de iyi yer tutan 1 numaralı Lady Of Kaneko ve Queen Leonassa’nın şansları olacağını düşünüyorum.

 

Üçüncü ayakta ilk atım King Of the Sun. Her ne kadar aksiyonları akışlı olmasa da doldurarak grup içinde yerini alıp çok güçlü geliyor. Fakat burada da Overdose boş kalacak ve bu tarz yarışların en ideal jokeylerinden biriyle start alıyor. Bu yüzden 4 ata da şans verme ihtiyacı duydum.

 

Dördüncü ayağa baktığımızda Andioma haklı olarak favori çıkıyor ve alternatif tek olarak değerlendirilebilir. Beni tek düşündüren Black Adler'in bu tarz orta mesafe yarışlarda farklı bir sınıf at gibi koşması.

 

Beşinci ayakta Özekan’ın bir önceki yarışında Fatih ağa’yı geçtiğini görüyoruz.Fatih Ağa’da son yarışında Taykut’u geçiyor.Şimdi bu tarz düz bir mantıkla bu atı geçirmek zor gözüküyor ama ben Zekioğlum ve Cahit Ağa’ya bir parantez açmak istiyorum.Yarışta yarışı süratlendirecek seri bir at gözükmüyor. Bu durumda startle birlikte liderliği Zekioğlum alıp viraja kadar sürdüreceğini inanıyorum. Burada tabi ki jokeylerin izleyecekleri taktik çok önemli. Özekan yarış içinde yer tutma problemi yaşayan bir safkan. Fakat yarışın son 800 üne doğru doldurup grup içindeki yerini alıyor, kaldı ki yarış kalabalık bir yarışta olmadığı için bu Özekan’ın avantajına gözüküyor. Yine de ben Zekioğlum ve Cahit ağayı eleyemedim.

 

Son ayakta 2 at ön plana çıksa da ben Ninnoşun Oğlu’nun yarış karakterini beğenmiyorum. Sürekli önündeki atın arkasına girip saklanmaya çalışıyor. Rusdamat ara vermesine ragmen dinçlik yarışlarını seven bir Kaizbert temsilcisi. Sıralamam şablondadır.

 

        Kocaeli Şablonu

  1. Ayak : 6,1,3
  2. Ayak : 1,2,3,4
  3. Ayak : 1,2,5,3
  4. Ayak : 1,,2,4
  5. Ayak : 6,3,1
  6. Ayak : 4,3,7,1,5

        Wolf