• 22 Mart Urfa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 4 gün, 1 saat, 44 dakika, 49 saniye önce

Neyi neden yaptığım veya yapamadığımla ilgili, bankom harici yarışlardan biraz bahsetmek istiyorum. İlk ayakta galopsuz koşan O Ses çok kolay şekilde liderliği alacak, daha önce aradan kazanarak döndüğü yarış olduğu için O Ses kazanır da kazanmaz da diyemiyorum. Altmış üç kilo ve galopsuz haliyle O Ses’e güvenmek mantıklı değil. Öte yandan O Ses varken başka bir atla da risk alamayacağım için dört atın altına düşüremediğim bir yarış oldu. İkinci ayak çok denk bir koşu, Orange Blossom Nasipli’yi geçebilir, Deli İmparator kazanabilir, Esenpoyraz kazanabilir,  Destan Ağa çıkıp bitirebilir, birbirine denk çok ihtimal var, yarışı koşturarak da bir yere varamadım. Pekkurt’a kalabalık ve kısa mesafeli bir yarışta grup uygun olsa bile güvenmek çok zor. Son yüzeli civarında önündeki bloğu üç – dört boy kaçırmışsa yetiştirmesi çok zorlaşıyor. Pekkurt Urfa’nın en iyi atlarıyla koşarken yazılabilir ama alt grup favoriliği güven vermiyor. Tabelada hemen hemen bütün kısrakların start çıkışı problemli, öne çıkıp ara yapar diyebileceğimiz bir tay yok. Belki Broxa biraz bu konuda ümit veriyor ama asla güvenilecek bir tay olduğunu düşünmüyorum. Lıon Heart tayı iyi başlayabilirse bu zayıf grupta kendini gösterecektir, yarışın şişirme favorisi Queen Of Tarsus ve Shiero’nun kızı Prıncess Eda ile muhtemelen tabelaya çözüm bulmuş oluruz. Ünlüoğlu, Otantik ile didişse bile sıradan bir ata geçilecek kadar durmadığı için son ayak göründüğünden daha kolay şekilde çözülebilir, sıralamam şablonda.

 

Banko tercihim Satanhan’dan yana kullandım. Geçen sezona göre artısı bekleyerek de koşmayı başarabilmesi ve uzuna çıkınca sırıtmaması oldu. Urfa’da kaybettiği yarışlara bakarsak genelde ön grubu kontrol edemediği 1300 – 1400 mesafeli yarışlar olduğunu görüyoruz. Uzunda bu sorunu yaşamadığı için Satanhan’ın favoriliğini daha güvenilir buluyorum.

İpekçihan için fikrim tam bir kısa mesafe sprinteri olduğu yönünde. Mesafe uzadıkça İpekçihan’ın düzlükte o kadar etkili olabileceğini sanmıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,2,3,7

2.Ayak: 1,5,2,3,7,9,11

3.Ayak: 1,3,10,6,14,2

4.Ayak: 8

5.Ayak: 1,2,8,7

6.Ayak: 1,6,2,12,15


Cengiz Gürbüz