• 22 Mayıs Bursa ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 16 saat, 50 dakika, 30 saniye önce

13:28 itibarıyla üçüncü ayağa Uçaksavar ekledim.


Grubun zayıflığı Atmaca Kız’ı çok öne çıkarıyor. Çok üst düzey bir at değil ama kısa kumda istikrarı var ve yarışları da grubun üzerinde görülebilir. Lady Derya arkasında 1400/27 içinde yaptığı ikincilik ve genel performansını kıyasladığımda grubun çok önünde görünüyor. Tek rakip Check Or Raise tutuyorum. Bursa yarışları fena değil ve ilk defa bu kadar uygun grup buldu. Yarış içinde gelişebilecek at varsa, şimdilik rezalet performansına rağmen birinci sınıf kum pedigrisiyle Red Sun ve Check Or Raise. İlk ayak bende Atmaca Kız ve Chack Or Raise şeklinde.

Diğerlerine bakalım, Oasis’in stilini hiç beğenmiyorum. Olduğu yerde tepinen, odun gibi gibi at, yarışları da Atmaca Kız’ın gerisinde. Red Sun harika orijinine rağmen mesafe gözetmeksizin  rezil yarışlar koşuyor, iyi bir koşusunu görmeden yazmama taraftarıyım. Baranın Gülü’nü Atmaca Kız’ı hem stil hem performans anlamında daha çok beğendiğim için eledim.

 

Lıon Master’ın kaba kum ve sentetik performansı arasında çok fark göremedim ama Bursa’nın bu seviyeleri için iyi bir kısrak. Mesafeye de yarıştaki tek rakibi Lamazi Gogo Minda’dan daha yatkın olduğunu düşünüyorum, günün risk edilebilecek, cazip atlarından birisi.

Lamazi Gogo Minda’yı da yazarsak kapalıdır.

 

Cömert Çocuk bugün Asildağ’dan ötürü son yarışındaki gibi boş kalamayacak, sertleşen grupta kesinlikle zorlanacaktır. Özgünhan’ın bu seneki şimdilik en yetenekli tayı Selkut, 1200’e uzayan mesafede ve Cömert Çocuk’un kolay boş kalamayacağı yarışta çok şanslıdır. Yakın bekleyip kısa sprint yapabilmesiyle Erduran ve saf kumcu pedigrili Yurdakul sonraki tercihlerim.

 

Burkal’ı Doğuhan’ın boş kaldığındaki inadı zorlayabilir, yarış zaten teke tek gibi koşulacak, diğer atların, normal şartlarda ne yarış gidişine ne sonucuna bir etkisi olabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,1

2.Ayak: 9,,8

3.Ayak: 6,4,8,3,1

4.Ayak: 1,6,2

5.Ayak: 1,2

6.Ayak: 5,2,3,6,7


Cengiz Gürbüz