• 22 Nisan Adana ( Düzeltme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 3 hafta, 6 gün, 20 saat, 17 dakika, 12 saniye önce

Tebelada çıkan 1 yerine 5 ekledim.

İlk ayakta Flez diye bahsettiğim at Ersözlü olacak, isim karışıklığındna ötürü özür diliyorum.


Grubun tartışmasız en iyi atı Dıdgerido aradan iyi bir yarışla döndü. Aynı seviye bir yarışı kısada yakalamış olsaydı kesin tek yazardım ama iyi yarışları olmasına rağmen uzunda eksilip eksilmediğiyle ilgili tereddütlerim var, yine de yarışın net favorisidir. Yarış gören Ersözlü için grup uygun görünüyor, istikrarlı yapısı ve net sprintiyle yazılmalıdır. Solo Turk çok geride kalmış, bomboş kalacağı bu yarışta mutlaka yazılmalıdır. Endless gerçek gücünü çok az yarışta koştu,  yumurtalıkları alınmış ve uzun süredir idmanda görünüyor, tersi bir yarış koşabilir, son tercihim.

Absolute Power’ı Solo Turk’den dolayı zor bir gidişata kaldığı için eledim. Naidre de bu kadar aradan sonra mümkünse eksik koşsun.

 

Babaemir’in bu seneki iki yarışı da süperdi. Çok iyi yer tutup kısa sprint yaparak çok etkili oluyor ve bence en iyi olduğu mesafe 1200. Bugün grup çok uygun görünüyor, Zirve Tay’ın kumu çim kadar koşacağını sanmıyorum, kum yarışları bile Babaemirîn son durumu için bence yetersiz. Gönülgüzeli boş kalıp bitirebilir mi dedim ama Pırazbey ve Gündüzkaan ikilisi bozar gibi geliyor, özellikle Pırazbeyi çok seri ve ısrarlı. Muhtemelen yarışın en iyi yerinde gidecek Babaemir’in çok uygunlaşan bu grubu geçeceğini düşünüyorum, bankom.

 

İkinci tek için Karaüzüm’e hiç itirazım yok, dokuz yaşında olmasına rağmen hala bu seviyelerin çok üzerinde olduğunu son yarışında net olarak gösterdi. Cazipleştirmek isteyenler, uzun süre sonra çimi bulan  Atmaca Beyi ile bir deneme yapabilir.

 

Tay yarışında Yonaguska/Fuss çaprazlı Sabre Dance grubun çok zayıf olmasıyla baya önde görünüyor. Ama kum odaklı bir pedigrisi var, neticede Şart-1 yarıştır,  ben yerim varken risk almak istemiyorum, sıralamam şablonda.

 

Sanzatu’nun kardeşi Brother Grows çimi, uzunu ve çok uygun grubu bulmasıyla yarışın net favorisi, uzak kazanması da sürpriz değil ama bir defa görüp karar vermek sanki daha mantıklı. Kumda adım atmayan Olcayın Oğlu tam bir uzun mesafe çim atı, Brother Grows’un yanına tam anlamıyla içime sinerek yazdığım tek at diyebilirim. Sefire Sultan hemen hemen bütün Torok tayları gibi çime daha yatkın, Brother Grows beklenen yarışı koşmazsa mutlaka yarışın içinde olur. Arsenıc Express ve Bıxı son tercihlerim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,5,8,9

2.Ayak: 1

3.Ayak: 1,9,3,6,11

4.Ayak: 1,,2

5.Ayak: 8,3,2,6,7,5

6.Ayak: 1,5,9,12,6


Cengiz Gürbüz