• 22 Nisan Ankara

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 gün, 52 dakika, 40 saniye önce

Yedilide Kayıkçı dikkatimi çekti. Aradan döndüğü yarışı derece anlamında olmasa da son iki yüze kadar iyiydi ve kum potansiyeli bu grubun çok üzerinde. Favori de çıkmaz diye düşünüyorum, yedili ganyan deneyecekler için güzel bir banko adayı.

 

İlk yarış performansı ve orijin itibarıyla güven veren bir tay bulamadım. Berksoy’un oğlu Karaberk’in start çıkışı ve temposu fena değil, grubun uygunluğu ve en ciddi rakibi Çelikkalkan’ın hantal yapıda olmasıyla yarışın en önce yazılması gereken atı. Çelikkalkan yarış görmesi ve grubun az atlı olmasıyla düzlüğü daha iyi bir yerde görebilir, kesin yazılmalı. Binbir kumcu pedigrisyle ilk yarışından daha iyisini yapabilir. Kaizbert’in oğlu Bay Emir ve bol yabancılı pedigrisiyle Üçmayıs sonraki tercihlerim.

 

Piano Sonata yarışın net favorisi ama aradan dönmesi ve ağırlaşan pistle zorlanabileceğini düşünüyorum. Mıster Tıcker eşgal, görüntü ve pedigri itibarıyla çime daha yatkın bir at, Piano Sonata biraz eksilirse kalan grup Tıcker için çok uygun ki bence normal şartlarda da Piano Sonata’yı zorlayabilir. Caracas’da Yonaguska’dan ziyade annesi Çavlan’ın etkisi olduğunu düşünüyorum. Çavlan, İslambol, West Side Story gibi ağır çimde çok etkili açık yarış atları vermiş bir sülaleden geliyor, kendisi de, özellikle kısa mesafede çok nitelikli bir anne. Sonuç olarak ilk defa ağır çime çıkan ve boş kalma imkanı olan Caracas’da bence denenmeli.

 

Nereseinden tutsam elimde Semend’in kaldığı bir yarış.  Boş kalacak ama son görüntüsü itibarıyla teşviğe gram cevap veremeyen Ruat ve boş kalamadığı zaman bariz eksilen Dizdar Bey, Kutluerinoğlu gibi atların yanında, eski durumuyla alakası olmayan bir Derhadır var. İmparator da Semend seviyesinde asla değil, Semend bu yarışı kaybetmemeli.

 

İki dişi yarışını da dört – beş atla geçip sağlama almayı daha uygun buldum. Mahrem bu gruptan daha yetenekli görünse de henüz tek yazacak kadar iyi bir yarış koşmadı bence. Mıss Melody aslında iyi çıkacağına emin olsam tek yazılabilir ama oturup dua edecek halimiz yok, orayı da sağlam geçelim.

 

Masalcı’nın ilk yarışını baya beğendim, bir iki defa kapanmasına rağmen ikinci annesi 57 Mencule’nin ( Peksoy ve Berragül’ün annesi )bütün özelliklerini almış görünüyor, çime çıktığında çok daha etkili olacak. Baldağı ve Dilovan ikilisinin dibine yatıp çok etkili olacağını düşünüyorum. Akağaç ilk yarışında biraz isteksiz göründü bana, çimi daha iyi olacak muhtemelen ama kesin yazılmalıdır. Atiktay’ın ayağına çok çabuk tayı Dilovan son tercihim. Baldağı’nı Dilovan bozar diye yazmadım, geçen yarışının sonları da pek hoşuma gitmemişti.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,3,2,1,10

2.Ayak: 8,1,4

3.Ayak: 7

4.Ayak: 3,1,2,4,8

5.Ayak: 2,7,1,3,4

6.Ayak: 9,1,7


Cengiz Gürbüz