• 22 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 gün, 4 saat, 48 dakika, 22 saniye önce

Laguna Lady, Kırdere ilk yarış önerilerim.

 

Sabırlıbey’e Nurettin son yarışında tecavüz etti, süratli başlamasının yanında uzunu da çok sevmediğini düşünüyorum, gücünü göstermeyecek şekilde geri geldi. Bugün sabırlı olması durumunda, kumaş olarak farklı olduğu grupta yarışın favorisidir. Yeşilvadi Rüzgarı’nın İstanbul yarışları ve pedigrisi gayet yeterli, sonunu 28’e rahat indirdiği galobuyla kaba kumda da eksilmeyeceğini düşünebiliriz. ( kısrak sülalesi çime daha yatkın görünse de ) Onu da kesin yazalım.

Adana’nın Maiden Araplarında olabildiğince kapalı kutu ve ümit veren atlarla deneme yapmaya çalışıyorum, halihazırda kaşarlaşmış olan taylar çok zayıf. Misli ve yedili ganyan için bu ikiliyle risk alınabilir.

Kusursuz, Fiskaya, Bekbulut ve Bilgin/Balam çaprazı pedigrisiyle kaba kumda ve bu çok zayıf grupta da deneyelim diyerek Bambam son tercihim.

 

Dilber Gülü uzunu çok sevmemesi ve aprantisinin çok rezil ve acemice binişinden dolayı son yarışını dramatik şekilde kaybetti. Bugün sevdiği kısaya dönüyor, grubun kalabalık olmasıyla ilginç taktikler denemesine de gerek yok, yakın bekleyip yürüterek basit bir yarış koşacak. Bence kazanmaya çok yakındır, Dilber Gülü özellikle kısada yetenekli bir kısrak. Cazip banko olarak önerim Dilber Gülü.

Berragül’ün son yarışı rezalet ama olumlu anlamda çok kısa sürede değişim gösterebiliyor. Pamuk Nine boş kalabilir, Nasibin ve Zulümkar gibi yakın bekleyen atlar dışında ön gruba gelen at yok, onu da yazalım. Görgüncan kısayı çok seviyor ve gücü de yeterli, kısa sprint yapabilmesi sayesinde son yarışında Bilbilan gibi güçlü bir atı geçmeyi başarmıştı, bugün yine şanslı. Zulümkar ve Hayal Perisi daha sonra.

 

Turap’ın üstüne Exchanger gider mi? Bu ufak detay biraz midemi bulandırdı, muhtemelen gitmez ama yüzde yüz içime de sinmiyor maalesef. En azından Serttaş’ı da yazalım.

 

Yılmabaşar için Bildenhan’ı yakalamak biraz zorlayıcı olabilir, kısada uzun kadar rahat etmiyor, zor gibi görünse de Bildenhan’ın boş kaldığındaki inatçılığına güvenip bir deneme yapılabilir. Ayırmayalım.

 

Kaizbert’in fedaisi Mehmet Abi kolay kolay kaybetmez gibi görünüyor. İkili için önerim Toron.

 

Cochabamba yarışın tartışmasız favorisi, grubun tamamının üzerinde bir mesafe performansı ve potansiyeli var, bence zor kaybeder. Misli için tek bırakılabilir.

Gallop To West’in bir önceki yarışı fena değildi, biraz daha ileri götürebilirse Cochabamba için en tehlikeli at olarak görünüyor. Bahçeşehirli çok uzun süredir mesafeye çıkmadı, yapı itibarıyla kısaya daha yatkın görünse de, özellikle ikinci anne İman tamamen uzun mesafe odaklı bir kısrak, kalan atların tamamı vasatlıklarından Bahçeşehirli ise mesafeden geride kalmış, yadırgamazsa etkili olabilir. Üç atla ben burayı yeterli buldum. Hiç inanmadığım atları yazıp ‘’ ya patlarsa ‘’ denemesi yapmak bana göre değil.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,8/4,5,3,2

2.Ayak: 6/1,8,12,10,14

3.Ayak: 4,1

4.Ayak: 5,1

5.Ayak: 5

6.Ayak: 3/4,13


Plase

3,1 / 6,8 / 6,8 / 4 / 5 / 5 / 3