• 22 Şubat Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 3 gün, 14 saat, 23 dakika, 33 saniye önce

İlk ayakta istikrarsız ya da kapalı kutu taylar var, plase bir sonuç çıkacak muhtemelen, beş at yazıp risk etmeden geçiyorum.

 

Yarışın en iyi ve kariyerli atları Gözüm Kaldı ve Balballılı. Gözüm Kaldı’da dikkatimi çeken bir şey var, iyi galop yaptığında iyi kötü galop yaptığında kötü koşuyor.  1000/03 sonu 24 gibi bir iş gördüğüm zaman, boş kalabilecekse ve kendi grubundaysa Gözüm Kaldı her zaman banko adaylarımdan biri oldu. Bugün elli küsür günlük aradan geliyor ve galopları, çoğu rahat olsa da derecesiz, çalışarak yaptığı 1400 galobu da 31 sonu 26 olmuş ki Gözüm Kaldı’nın kapasitesinin çok altında. Bugün sıkıştıracak çok net bir kaçak olmamasına rağmen, sorunlu olduğunu düşünmemden dolayı Balballılı’yı alternatif banko öneriyorum. Balballılı ara da verse her zaman kendi yarışını koşan, gücü yettiği atları genelde geçerek güven veren bir at. Gözüm Kaldı’nın eksileceğini düşünürsek grup çok uygun, gerçek anlamda kaba kumcu diyebileceğimiz bir at yok. Her zamanki gibi iyi yer tutup çok etkili olacağını düşünüyorum.

Sonra Gözüm Kaldı ve Belginim’in oğlu Likapa.

 

Özduran’ın tam kardeşi, Gürgökçe, Nursevil gibi atların annesi A Keen Queen’in torunu Özbilgin’in, gelişmeye başlayan görüntüsüyle uygun grubu geçmesini bekliyorum, bankom. Atom Adam’dan daha yüksek potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Kocaeli’de beraber koştukları yarışta da aralarında epey bir fark olmuştu, Atom Adam’ın kolay kolay eksik koşmadığını düşünürsek o yarışı ölçü alabiliriz. Sonuç olarak, hafif kilo dezavantajına rağmen  Özbilgin banko.

 

Ninoşun Oğlu arap atlarında az bulunan bir yeteneğe sahip, çok net ve etkili bir kısa sprinti var ve özellikle 1200 de iyi saklanabildiği zaman çok etkili oluyor. Bugün grup yine çok uygun, en iyi olduğu mesafede kazanmaya çok yakındır, misli ya da alternatif oyunlar için tek bırakılabilir.

Mertadam’ın Bursa yarışları daha iyi, zaman zaman da anormal iyi koşuyor, en çok ondan çekiniyorum, neticede Kaizbert. Yücelir de tam mesafesinde, rakipleri biraz eksik koşarsa şanslı olabilir. Hadi üç at yazmışken Büyükdüşün’ü de yazalım. Yücelir erken üstüne gitmezse 1200 de dayanabilir.

 

Maglew’i yıkıyorum, son yarışındaki görüntüsü Master Of The Wind’in yanında yüzde elli yedi çıkmaya bence yetmez, mesafe uzun gelmiş olsa bile.

Nadia Dancer’ın son yarışını ölçü almıyorum, anormal geri geldi. Tam mesafesinde denenebilir, çime çıktığında bence çok daha iyi olacak. İyi çalışarak gelen Atmaca Kız son tercihim.

 

Death Racer’i bu seviye ve mesafelerde her zaman ilk at tutuyorum ki genelde onu geçen kazanıyor zaten, yine çok şanslıdır. Count On You kendini yarışa verirse 1200’ü bu grup için çok iyi. Archman, Forte, Airtouch, Man On Fıre dörtlüsünü de yazarsak bence yeterlidir.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 8,2,4,5,6

2.Ayak: 3 / 4,7

3.Ayak: 2

4.Ayak: 2 / 1,6,4

5.Ayak: 1,5,7,4

6.Ayak: 7,2,3,5,,4,6


Cengiz Gürbüz