• 22 Şubat İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 3 hafta, 3 gün, 1 saat, 5 dakika, 48 saniye önce

İlk ayakta ya Merih tek ya da dört beş at yazacağız. Ben tercihimi Merih’i tek yazmaktan yana kullanıyorum. Bu gruba kaybetmesi eksik koşma ihtimaline bağlı. Dört beş at yazıp Merih’in kazandığını görmek yerine, yatarsam beşliye dönmek tercihim.

Rakip Şahinter, Gökkale, Başseklavi, Selçuklubeyi.

 

Big Show, Win Star Win ve Champ Lion üçlüsünün uzunda eksilebileceklerini düşünüyorum, özellikle Big Show. Champ Lion’un anne kardeşleri Rain Shower ve Bolcan kısaya daha yatkındılar ama Champ Lıon görüntü itibarıyla eksilmeyecek gibi duruyor. Uzun sprint yapıp son yüzde hala ayak değiştirerek yürüttüğü 1500 yarışından sonra ‘ uzunda eksilir ‘ demek bana çok mantıklı gelmedi, bakalım. Win Star Win hakkında ikinci annesi Mango’nun zaman zaman orta mesafeciler vermesiyle açıkçası pek bir fikrim yok.

Favorim Çeko Dayı… uzun mesafe atı diyebileceğimiz tek tay Çeko Dayı ve yarışları da yeterli, Lucky Irısh arkasındaki ikinciliği bu gruba bence yetecektir. Sonra Dede Taşı’nı yazalım. Champ Lion ve Win Star Win daha sonra.

 

Kaba kumda hiç işi olmayan Winter Gallop sevdiği pist ve mesafeye döndü, grup dişine göre, mutlaka yazılmalıdır. Lifetime için grup çok uygun, yarışın kısa mesafe performansı anlamında net favorisidir. Confidence’in kızı Beleki son yarışında çok kötü kapandı, orta mesafeye dönmesi ve gelişen tecrübesiyle, bir çıkış yapacaksa bundan uygun grup bulamaz, denemek lazım. Hadi Yiğiter’i ve bozulan totosuyla iyice geride kalıp mesafesine çıkan Mufasa’yı da yazalım.

 

Caş’ın 2016 jenerasyonu en iyi dişi tayı Kınalı Kuzu çok uygun gruba çıkıyor. Tek uzun mesafe yarışında Rodosto, Ünalamca gibi atlarla yarış sonuna kadar beraber gelmesi bence fazlasıyla yeterlidir, kazanmasını bekliyorum.

 

Lovely Prens de bence 1200’de bu atlara zor kaybeder ama iki tek yazdık zaten, çok da abartmaya gerek yok. Plase falan oynayacaksanız kesin tek yazmanızı öneririm.

Voli, Mahir Bey, Pan Reka ( yarışın en ters mantıklı atıdır ), Sonkarar, Ateşim, Ghost Warrior, Gloss For Us sıralamam.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8

2.Ayak: 8,2,1,12,10,6

3.Ayak: 3,8,4,2

4.Ayak: 12,4,9,2,7

5.Ayak: 1

6.Ayak: 8,4,1,2,7,13,10,6


Cengiz Gürbüz