• 22 Şubat İzmir ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 2 ay, 4 gün, 12 saat, 56 dakika, 4 saniye önce
Çıkan Rivers Son yerine beşinci ayak  Kaçakkız ekledim.



Sponza ekürisinin tayı Turkish Legend Ankara'da koştuğu ilk yarışa ağır favori olarak girmiş, beklenti ölçüsünde değerlendirildiğinde hayal kırıklığı yaratmıştı. İkinci yarışını kumda koştu, ilk koşusuna göre biraz daha derli toplu görünse de yine tam olarak yarışın içine giremedi. Ben tayda bir kumaş odluğunu düşünüyorum, eşgali düzgün, çabukluk yapabiliyor. Orijinini biraz araştırdım, Listed kazanabilmiş, üretken sayılabilecek bir kısrak ailesi var. Uzun süredir idmanda oluşuyla bu zayıf grupta mutlaka fark yaratacağını düşünüyorum.
 
Dilirga'nın pedigrisi 1000/02 çok sayıda galobuyla beraber düşünüldüğünde oldukça değerli hale geliyor. Baba Torok, anne Çokşeker kız Pekgüzel... yaklaşık altı aydır, aralıklarla da olsa sabırla hazırlanmış görünüyor, düzgün başlayabilirse kesinlikle iyi koşacak.
 
Kısa kum için garanti pedigrisi ve uzun süredir idman oluşuyla Toscana son tercihim.
 
İlk ayağı kumaşlarını rakiplerinin bir tık üstünde bulduğum üç tayla risk ediyorum.
 
 
 
Banko tercihimi Tuğalp'den yana kullandım. İdeal mesafesi, rakiplerinin tamamını en etkili olduğu yarışı kaçabildiği zaman koşmaları ve Tuğalp'in süratli bir 1200 yarışa bayılması tercihimin ana sebepleri oldu.
 
Yarışı koşturmaya çalışalım. Golden King, Gülşeker, Özerdinç üçlüsünden muhtemelen en ısarlısı Özerdinç olacak. Gülşeker ve Golden King'in çok yakın şekilde iki üç gideceğini düşünüyorum. Tuğalp bu tip yarışlarda hem saklanmayı çok iyi yapıyor hem de kısa sprintini çok etkili kullanıyor. Mustafa Çiçek'in atı çok iyi tanımasıyla yürüyeceği yeri doğru seçeceğini düşünüyorum, bankom.
 
 
 
Son iki ayakta günün ağır favorileri var ve ikisine de mesafe konusunda güvenmiyorum. Madam Elli için grup çok uygun olsa bile uzunu soru işareti. Galyalılar 1200'de seri ve devam edebilen bir tayı her zaman elinden kaçırabilir. Contrele Temps ve Al Uqsur ikilisi bu anlamda çok tehlikeli. İkisi birden geçilirse İzmir ciddi para verebilir, bakalım şansımızı deneyeceğiz.
 
Bol şanslar.
 
 
1.Ayak: 9,2,10
 
2.Ayak: 7,3,1,5,10
 
3.Ayak: 6,4,3,2,7,5
 
4.Ayak: 1
 
5.Ayak: 7,8,1,4,5
 
6.Ayak: 2,5,4,1


Cengiz Gürbüz