• 22 Temmuz Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 3 hafta, 6 gün, 3 saat, 7 dakika, 7 saniye önce

Dördüncü ayak Bay Emir de ekliyorum. Dört at yazmışken böyle bir riske gerek yok.


Boş kaldığında Storm Girl’ü geçecek kalitesi olan Falez, biraz iyi durumdaysa bunları da geçebilir. Sıralı da risk almaya değer. Alderamin’in ikili yapamayacağını düşünüyorum, Parpali ve Sabrinin Atı bağlanabilir.

 

İki gündür ilk ayak sıkıntısı yaşadığımız için pek irdelemeden, şanslı gördüğüm hepsini yazarak geçiyorum, sıralamam şablonda.

 

İrem Su ve Cloattro’yu ayırmıyorum. İrem Su her yarış biraz daha gelişiyor ve en iyi olduğu mesafeye çıkacak. Gençliği ve kumaşı itibarıyla gruptan farklı görünüyor ama dediğim gibi özellikle Cloattro’nun 1200 çim performansına karşı zorlanabilir. En iyi olduğu mesafeye dönen Destino, son yarışında kıpırdayan Party Lover ve Legend Of Caria ikilisi yarışı kapatır.

 

Ömer İn My Hart ve 1200/15’i sermayeli yapan, kısa kumda çok iyi pedigriye sahip Vavendu ayrılmamalıdır.

 

Yeltay ve Bay Emir’in kaba kum performansı eksik. Özellikle Bay Emir çimde handikap atı seviyesine kadar geriliyor. Yeltay’ın daha seri olduğunu, numarayı Bay Emir’ vermeyeceğini de düşünerek Bay Emir’i eliyorum. Kolay boş kalırsa Yeltay bitirir ama onun da şansı Bay Emir’in ne kadar üstüne gideceğine bağlı.  Çırak, Aloysha ve Beyşehirli, günün tuzak yarışı olan dördüncü ayağa yazılmalı.

 

Wın The West’i mesafenin uzamasıyla Ayrton’un önünde tutuyorum ama ayırmamak daha sağlıklı. Üçlü döneminde beklenildiği gibi ciddi değişim gösteren ve kısada bile gelebilen Ocean Goddes’a mutlaka dikkat edilmelidir, mesafeye iki rakibinden daha yatkın. Undaunted’ı da yazarsak kapalı.

 

Banko tercihimi, mesafe performansı gruptan epey farklı olan Go Wııd’den yana kullanıyorum. Her yerde kolay gidip uzun sprint yapabilen, güven veren bir stili var. Capilano’nun arkasında ikinci olduğu yarış, uzun mesafe çim kalitesi ve ideal start yeriyle zayıf grubu geçmesini bekliyorum.

Rakipleri eleme sebeplerimden biraz bahsedeyim. Lagrimas’ı ağabeylerinden Dıvıne Heart’a değil Hunzach Dancer’a benzetiyor, 1600 üzeri eksileceğini düşünüyorum. Agean Pearl’ın yarışları fena değil ama Go Wııd ile arasında net beş boy fark var görünüyor. Garnet’a mesafenin uzun olduğunu düşünüyorum. Oneandonly güzel ilk yarışı ve potansiyeliyle en çok çekindiğim tay. İyi bir kumaşı var ama bu kadar tecrübesizken 1900 gibi bir mesafede Go Wııd’i geçmesi zor görünüyor. Teksiz kurma imkanı olanlar Oneandonly ilavesi yapabilir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,5,9,8,1,2,7,10

2.Ayak: 3,8,7,2

3.Ayak: 5,7

4.Ayak: 1,3,4,5,2

5.Ayak: 2,1,6,5

6.Ayak: 11


Cengiz Gürbüz