• 23 Aralık Adana

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 4 hafta, 2 gün, 17 saat, 50 dakika, 31 saniye önce

Dört yaşını bitirmek üzere olan Sangam ideal mesafesi hakkında nihayet iki yarıştır bir şeyler gösterdi. Tamer Reis arkası ikinciliği ve çok erken yürüyüp kaybettiği son koşusu bu grubu grubun üzerinde performanslar. Çanakçı düzlüğe kadar sabredip iyi bir yerde gelebilirse Sangam kazanmaya çok yakın.

Son yarışında hızlı start çıkışı yapamayınca yarışa hiç karışamayan Zulümkar için bugün şartlar daha uygun. Net kaçak diyebileceğimiz sadece Pamuk Nine var ama onun da start çıkışı ve sürati eskisi gibi değil. Sonuç olarak Zulümkar öne düşebilir ve üç üç yüz dört yüz metre kolay kaçabilirse Sangam’a ciddi rakip olacaktır.

 

Beraber koştukları son yarışta, baştan sona her şeyin lehine gelişmesiyle Kıng Crown, Alamut’a yakalanmamayı başarmıştı. Kıng Crown en iyi yarışını düzlüğü önde görebildiği 1200 – 1300 mesafede koşuyor. Bugün hem mesafe uzamış durumda hem de Otantik gibi düzlük ortalarına kadar kolay kolay yarışı bırakmayan, sert bir kaçakla mücadele etmek zorunda kalacak. Son yarışı kadar dirençli olabileceğini zannetmiyorum.

Alamut birinci sınıf bir kum kalitesine sahip. Son ikinciliğinde olduğu gibi kendini yarışa verdiği sürece gidişat ve mesafe dezavantajına sahip Kıng Crown’u ve kalan uygun grubu geçeceğini düşünüyorum, bankom.

 

Şart -1 yarışta idman durumu ve pedigri olarak tatmin edici seviyede olan pek çok tay var, cazip bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. Sıralamam şablonda.

 

Komet biraz dünkü Asi Kalp favorisine benziyor. Domine edici bir üstünlüğü yok ama at yazmaya kalktığınızda elle tutulur alternatif çok fazla bulamıyorsunuz. Yine de son koşusunun bu grupta bu kadar favori çıkmasını sağlayacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Her halükarda son yüze kadar ortada bir yarış olacak.

Sabırlı bekleyebildiği her yarışında çok etkili olan Ser Emir’in performans anlamında Komet’den eksiği yok, önce Ser Emir yazılmalı. Pirsuslu’dan numarayı alabilirse, kaçtığı zaman çok etkili olan Çırak yine uzun süre direncektir. Mesafenin uzamasıyla Mavi Ateş, İstasyon gibi atlardan etkili bir yarış gelebilir. Son tercihim Özayberk.

Bol şanslar.

 

Not: Beşli ganyan veya genel olarak oyunun daraltmasını çift virgülden önceki sıralamayı baz alarak yapabilirsiniz. Tabelada Ünlübaba’yı unuttuğum için değil tutmadığım için yazmadım.

 

1.Ayak: 5,,7

2.Ayak: 4,8,1,5,6,,2,10

3.Ayak: 7

4.Ayak: 8,4,5,6,1

5.Ayak: 4,6,2,,1

6.Ayak: 3,1,4,5,6,,8,9


Cengiz Gürbüz