• 23 Aralık Bursa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 hafta, 6 gün, 9 saat, 24 dakika, 25 saniye önce

Yedili Ganyanın ilk ayağını Burakşah – Güngör Ağa iki atla geçip kapatalım.

 

Autumn Pearl uzun aradan sonra boş kalacağı bir yarışı çok uygun grupta yakalamış. Mesafe hafif uzun görünse de hem yarışın temposu hem inatçı yapısıyla bunun çok sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Kesinlikle yazmadan oynanmamalıdır.

Tek rakip Shopaholic tutuyorum. Diğer kısrakların tamamını Autumn Pearl karşısında elemek içime sindi ama Shopaholic için durum biraz farklı. Bursa hafif kumunu yadırgamayacağını son yarışında gösterdi, kalitesi malum, sorun göstermezse özellikle kısa mesafede kış sezonu çok yarış kazanabilir. Uzunda da anormal eksilmiyor.

Her şey bittikten sonra gelen hantal Who İs That Chick için grup da çok uygun değil. Boş kalan Autumn Pearl’ü, kalitesiyle Shopaholic’i geçmek Who İs That Cick için kolay olmayacak. Ben bu kadar şişik favori çıkmışken yazmaya gerek olmadığını düşünüyorum, tercih size kalmış.

 

Liderefe’nin son yarışını beğendim, piste uyum sağlamış göründü, bir iki yerde kapanmasa daha etkili de olabilirdi. Bugün grubun az atlı ve yine uygun olmasıyla şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. 55 K.Irak gibi sahanın en iyi üç arap annesinden birinin torunu Karapanter son yarışıyla beraber gelişim içinde olduğunu gösterdi, bu grupları ezip geçmesi beklenebilecek bir pedigrisi var, bugün en kötü ikinci olur. Misliye yüklenmek isteyenler için bu ikili yeterli görülebilir.

Asarcıklı, Müderris, Kılıçsoy, Hopa Beyi, Madrabaz yarışın kapalısı.

 

Banko tercihimi Prenses Roro’dan yana kullanıyorum. İkinci annesi Ro-Ro çok üretken ve  Kısa Vade seviyesinde taylar verme potansiyeli her zaman yüksek bir kısrak. Bucknell, Montreal,Jolly Jumper, Oslo, Milan gibi Kısa Vade düzeyinde dört tane tayı var ki bunlar bir kısrak için çok kıymetli referanslar. Kızı Oslo’nun Pressing’den verdiği Prenses Roro da etkisiz ilk yarışından sonra hemen gelişim göstererek 1200/14 içinde bitirmeyi başardı ve iyi bir taya kaybetti.

Bugün grup zayıf ve tecrübesiz rakiplerden oluşuyor ve risk edilebileceğini düşünüyorum. Galopları biraz kafa karıştırıcı olsa da son yarışından önce de bu seviyede galoplarla gelmişti, ya derece göstermiyor ya da galopların sallama olduğunu düşünüyorum. O yüzden idman durumunu görmezden geldim.

Barbayanni’ye ikinci yarışı için 1400 biraz uzun, ilk yarışında 1200 de bile zorlanmıştı. Kestane mesafeye yatkın görünümüne rağmen henüz gelişmemiş görüntüsüyle elenebilir. Gündüzeli’nin bindiği Külünk Hanım’ın yarışını Prenses Roro kadar beğenmedim. Orpen tayı Lamazi Gogo Mida’yı hafif çekinerek de olsa ilk yarışı olduğu için eledim.

 

Golden Tower ilk kez kaba kuma çıkacak, neticede bir Kaneko yavrusudur ve kötü koşar demek doğru değil, önce onu yazalım. Fratelli, Rüzgar Eto ve galopları çok iç açıcı olmasa da kumda bir kez görelim diyerek Runner Cat üçlüsüyle büyük oranda kapatılabileceğini düşünüyorum. Hadi Yalpagan da yazalım, hafif pisti sevebilir.

 

Babamenduh Ankara performansını Bursa’ya da taşıdı. Işkınat’a kaybederkenki görünümü bu grubu geçmek için fazlasıyla yeterli. Sadece Özdamar’ı elemek içime sinmedi, gününde olduğu zaman Özdamar çok etkili olabiliyor, onu da yazıp iki atla beşinci ayağı geçelim.

 

İki tane Tajarib torunu Erşen ve Metanet ikilisi son ayağı halledecektir, ayrımadan ikisini de yazıp Metanet’in gelmesini umalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,4

2.Ayak: 2,6/3,8,7,5,10

3.Ayak: 9

4.Ayak: 2,1,3,6,4

5.Ayak: 8,9

6.Ayak: 4,8


Plase

3/1/6/9/1,3/8/4