• 23 Eylül Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 2 gün, 18 saat, 17 dakika, 47 saniye önce

Sıralama yaparken gözümden kaçan Karaberk son ayağa eklendi.


Ankara’da şahane program var. Arap Maidenları canlı görünüyor, en azından plase at çıkarmaya çok uygun. Piano Sonata’nın bu mesafede zorlanacağını düşünüyorum, Gına Montana’nın vereceği tempo Ahmet Çelik’in kafasını karıştıracaktır, Paino biraz da eksilirse geçilmesi sürpriz değil. Alla Turca’nın son yarışını beğendim, mesafeye da çok yatkın, ilk rakibi. Runner Bull ve grubun saf mesafeci olarak nitelenebilecek tek ismi Depository de ciddi şekilde şanslıdır. Tabelada, çime ve çok yatkın olduğu uzun çıkan Hakk Hanı mutlaka yazılmalı, İnazuma’yı da çok tutuyorum. Görece çok at yazacağım dört yarışla ilgili genel görüşüm bu şekilde.

 

Banko tercihimi Duquan’dan yana kullanıyorum. Önce Akınşah ile ikisini düşündüm ama aralarında bariz güç farkı var, Akınşah’ın formu çok iyi ama Duquan’ı geçecek potansiyeli olacağını sanmıyorum, dolayısıyla vazgeçtim. Yarışı koşturalım, Siverek Diyarı ve Babadöker sert kaçacaklar, ikisinin de bekleme şansı yok. Babadöker grubu ayıracak ortamı yakalayamadığı sürat yarışlarında çok etkili değil. 1400 – 1600 arası mesafelerde yarış içindeki temposunu kullanıp çok etkili oluyor ama 1200’de, Siverek Diyarı da varken avans yapabileceğini sanmıyorum. Siverek Diyarı en iyi olduğu mesafeye çıkmasına rağmen bu gruba dayanması zor. Bu ikilinin hemen dibinde de Duquan olacak. Duquan’ın yakın beklemeye de uygun stili, grubun bir tık üstünde gücü ve inatçı yapısı avantajları. Öndeki grubu düzlük ortalarında yakalayıp dayanacağını düşünüyorum. Uzun süredir hazırlanıyor, nefes sorunu bence yaşamayacak. Ayrton’un bu mesafede ve tempoda yer tutması zor, 1400 olsa yazılır ama 1200’de tutmuyorum. Kızılşahin’in kumu Duquan’ın birkaç adım gerisinde. Sonuç olarak Duquan bankom oldu.

 

Touch The Wolf Halis’in tercih etmemesiyle beşinci sıraya kadar gerilemiş. Şaşırdığım bir karar oldu, Touch The Wolf’a 1600’de ısrar edip, en iyi olduğu mesafede binmemek bence hata, net favorim. Rakip sadece Copperfield tutuyorum.  Bu mesafede Copperfield’ı elemeye cesaret edemedim, Cheri Cheri Lady’den kafayı alamayacağı düşünülse bile yazılmalıdır. Sadece sürat odaklı yarışta atların stiline fazla odaklanmamak lazım, kaldı ki Copperfield iki giderek de gayet etkili olabiliyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1

2.Ayak: 3,6

3.Ayak: 1,5,4,8,6,9

4.Ayak: 4,1,5,2

5.Ayak: 4,7,1,2

6.Ayak: 2,7,5,4,6,10


Cengiz Gürbüz