• 23 Eylül İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 6 ay, 3 hafta, 5 gün, 3 saat, 27 dakika, 22 saniye önce

Günün Ganyanında totosu iyice bozulsa da boş kalacak olan Biçer denenmelidir, ikinci koşuda Mıss Eleni tutuyorum.

 

Luxemburg kısa çimde garanti bir pedigriye sahip, idmanda çok sıkıştırılmadığı için derece göstermemiş ama pedigrisi herhangi bir Şart-1 çim yarışında favori gösterilmesi için yeterlidir.

Rekor’un orijinini beğendim, Sierra Blanca’nın kardeşi, şu an aygırlık yapan Rakan’la da aynı kısrak kolundan geliyor, izlediğim kadarıyla seri aksiyonlu bir tay, çıkbitir yapabilir.

Lord Of Flegs erken gelişen ve kısaya uyum taylar veren bir kısrak kolundan geliyor, Hugara Mugara Hu, Son Of Bucks ilk aklıma gelenler, babasının Out Of Control olmasıy yanıltmasın  Out Of Control baskın bir aygır olamadı, taylarında annenin özelliklerine bakmak daha doğru sonuç verecektir.

Vıctory Gallop faktörü ve kaliteli kısrak familyasıyla Arapaho yazacağım son tay.

 

Günün en zor yarışı bence ikinci ayak, yarışta güvenilebilecek iki atın ( Captain Pitt-Uncle Mevlüt ) benzer stile sahip olması tercih yapmayı zorlaştırıyor. Muhtemelen Uncle Mevlut kaçacaktır ve son yarışında çok üst düzey atları rahat kaçabildiği için geçen Captain Pitt aynı seviyeyi gösteremeyebilir.

Bu ikiliye ek olarak yakın bekleyip etkili olabilen Aten ve Star Of Rock ikilisi başta olmak üzere mesafelerine dönen Sıgmund ve Tamercan da düşünülebilir.

 

Curtaralo ve Rocket Man ikilisi mesafe performansı ve kallitesi olarak rakiplerinin bir adım önündeler, özellikle Rocket Man’in bir önceki yarışında yaptığı gibi ön gruba erken takılması halinde Cutaralo’nun şansı çok yükselecek, ben bu ikiliyi ayırmamakla beraber cazip bankoa rayanlara Curtaralo’yu öneriyorum.

 

Wıllpower bu sene farklı bir seviye yakaladı, ekürisiyle beraber şu an sezonun baş kısrağı konumunda, yarış çim olsa tereddütsüz tek yazacaktım ama sentetikte çim düzeyinde bir yarışı olmaması çekimser kalmama neden oldu.

Son yarışında toparlanmış görünen Lucky Moment bir kez daha yakın bekleyerek etkili olabilir. Taylık günlerine geri dönen ve tam mesafesine çıkan Opstinate’e dikkat etmek lazım, at yazanlar özellikle Opstinate’i unutmasın.

 

Kırkpınar tempo yapma imkanı yakalayabileceği bir yarışa çıkıyor, Işkınat ve Tornacı yakın bekleyecek isimler, diğer atların tempoyla bir alakaları yok, bu şartlarda Kırkpınar kesinlikle ihmal edilmemeli.  Kalitesiyle Yol Bulan ve düzelmeye başlayan Ebabil daha sonra şans verdiğim atlar.

 

Hayal Dünyası tam mesafesinde genel olarak hakim olduğu bir gruba çıkıyor, kazanmaya çok yakındır ve yarışın net olarak favorisidir. Ahubalası çimde hiç adım atmasa da sentetikte üst düzey performansları olan bir Kafkaslı kızı, mutlaka yazılmalıdır. Maviş Hanım da çok kabilyetli bir kısrak ve yavaş yavaş düzeliyor,  iyi bir yarış koşacaktır. Son yarışından daha iyisini yapabilecek kalitesiyle Zatinur ve uzun süre sonra gerçekçi bir yarışa çıkan Halenay daha sonra şans verdiğim isimler.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,11,5,1

2.Ayak: 3,5,2,6,11,8

3.Ayak: 1/6

4.Ayak: 6,4,5

5.Ayak: 1,4,6

6.Ayak: 9,12,10,7,2