• 23 Haziran İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 3 hafta, 4 gün, 16 saat, 25 dakika, 39 saniye önce

Sürat odaklı etkili bir pedigriye sahip Kara Şeker her yarışında temposunun hızını ve mesafesini biraz daha arttırmayı başardı. Tecrübesiz tayların yanında bu özelliğiyle fark yaratacaktır, favorim.

Tek yarış koşan yedi tay içinde orijin ve performans itibarıyla en beğendiğim isim Berenes oldu. Berenes’in pedigrisinde dikkat çekici detay: annesi, Barbel, Cool Prince gibi kısa çimde etkili taylar üreten Hayriye’nin kızı oluşu. Kolay kolay yanıltmayan bir sülale olduğu için sahaya yeni gelen bir Hayriye tayı için ne düşünüyorsam Berenes için de aynı şeyleri düşünüyorum. Çabukluk problemi yaşayıp şahane bir düzlük performansı yaptığı ilk yarışından sonra mesafe, start yeri gibi İzmir kısa çimi için çok önemli detaylar lehine şekilde değişmiş durumda. Start çıkışıyla birlikte üç, dört şeklinde yerini almayı başarabilirse Kara Şeker için ciddi bir tehdit oluşturabilir.

Lıon Heart kızı, tay yarışı için profesyonel bir eküri tarafından hazırlanan Wonderfull son tercihim.

 

Bildiğiniz üzere Oğlum Cem son yarışında bankomuzdu. Düzlüğe çıkışı her zamanki gibi gayet kolay ve etkili sprint yapabildiği görüntüdeydi. Ama teşviğe başlayınca bildiğimiz Oğlum Cem yarışını göremedik.  Ağaçelik ile kıyaslama anlamında o yarıştan bugüne değişen en önemli şey mesafenin yüz metre uzamış olması. Oğlum Cem’in lehine bir değişim olduğunu düşünüyorum. Ayrıca o gün yarış gören Manticore bu sefer daha etkili bir sürat yarışı yapıp numarayı Ağaçelik’ e o kadar kolay vermeyecektir.

Böyle bir yarışta Oğlum Cem rakibine hakim olmalı. İzmir programında en güvenilir tercihin Oğlum Cem olduğunu düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,1,9

2.Ayak: 5,4,2,3,9

3.Ayak: 12,4,1,6,7,11

4.Ayak: 1

5.Ayak: 2,7,5,4

6.Ayak: 6,2,3,4,5


Cengiz Gürbüz