• 23 Mart Adana

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 2 gün, 3 saat, 21 dakika, 6 saniye önce

Dilbağı takısı alan Sonsağnak son koşusunda bu grubun yanında iş yapabileceğinin işaretlerini vermişti. Takı değişimi, mesafe, yarış görme gibi değişkenlerle daha iyi koşabilir. Diğerleri Rüzgarayak, Direktör ve Deman Oğlu.

 

Yaklaşık sekiz ay aradan sonra yarış gören Lost Amigos son aksiyonda James’e yakalanıp kaybetti. Aradan sağlıklı ve nefesli döndüğünü görmüş olduk. Lost Amigos’un kalitesi bu grubun çok üzerinde, diğerleri sekiz ay ara vermiş olsa tabela yapana kadar minimum beş yarış koşmaları gerekir. Pedigrisi, üç yaşlı performansı, söz konusu son yarışı, yetenekli jokeyiyle Lost Amigos’un ikinci kez bu atlara geçileceğine inanmıyorum, bankom.

 

Akgün orta mesafede bu gruptan farklı özlliklere sahip bir tay. Yarışı istediği şekilde kontrol edip yönetebiliyor, her yerde çok kolay ve sprinti de oldukça akışlı. Yüz metre kısalan mesafeyi de avantaj kabul ediyorum. Yarışın net favorisi.  İzbırakan tam hazır olmadan koştuğu yarışta iyi yer tutamamış, o haliyle düzlüğün en etkili ismi olmuştu.  Mesafenin uzamasıyla daha iyi yer tutabilme imkanı var, Akgün’ün henüz potansiyeline ulaşmamış bir taya geçilebileceği mantığıyla hareket edersek grubun en ümitvar ismi İzbırakan. Bahsettiğim yarışı kazanırken uzun sprint yapıp mesafe için de olumlu sinyaller veren Alkandros ve geçen sezon çimi zayıf olsa da pedigri olarak eksik koşması söz konusu olmayan Berthold son tercihlerim.

 

Malones, Arrow rövanşı bir öncekine göre daha teke tek biöimde koşulacak. Malones o yarış Arrow’u kendi haline bırakınca yakalayamayacağını bugün için anlamış olmalı. Arrow’u kaçırmama hedefiyle, düzlüğe maksimum bir boy farkla çıkılan bir yarışta Malones, Arrow’u çok daha etkili sıkıştırabilir. İki atla geçip risk almayalım.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,6,1,7

2.Ayak: 5

3.Ayak: 1,2

4.Ayak: 1,4,2,3

5.Ayak: 9,3,1,6,7,8

6.Ayak: 8,14,11,10,3,5,6,1,2,15

 
Cengiz Gürbüz