• 23 Mart Urfa

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 gün, 21 saat, 35 dakika, 56 saniye önce

Urfa her zamanki gibi tek bulma konusunda çok zorlandığım bir program oldu. Önce Sezar’ı düşündüm, sonra sırasıyla Vıctory Star, Dişidi, Şevalabla ve Berilsu. Vıctory Star’ın azımsanmayacak bir kilo problemi var ve özellikle son yarışından sonra 1700 civarı mesafelere daha yatkın olduğu izlenimi bıraktı bende. Dıişide için de mesafe uzun ve start yeri çok kötü, Şevalabla aşırı favori çıkmış, bu kadar önde değil, son ayakta Berilsu’ya Azadağa ve Gönülgüzeli ikilisinden dolayı düzlüğü önde göremeyebilir diye güvenemedim. Sonuç olarak içime en çok sinen Sezar oldu.

Sezar eski yarışlarını koşmuyor ama bu atlara kaybedecek kadar da geri gitmedi. Start çıkışını, yarış içinde gidişini falan Urfa’da yakın bekleme yapmaya uygun buluyorum. Bugün yine birbirinin katilleri Didimoğlu ve Keita ikilisi çok sert kaçacaklar. Keita eğer Didimoğlu’ndan erken kurtulabilirse ( çok zor görünüyor ) yarışın en tehlikeli atı. Ama yapacak bir şey yok, Urfa’da kimi tercih etsek pek çok şeyi görmezden gelmek zorunda kalıyoruz.

Sezar’ın bu ikilinin dibinde, Dallıcalı ile beraber üç dört giderek düzlük üzerinde hakim olup direnmesini bekliyorum. Eğer şehir değişiminden etkilenmezse – bugüne kadar dört ayrı kumda koştu ve hepsinde iyi yarışı var – bu atları geçmeye çok yakındır.

Beni en çok korkutan şey start çıkışı, 1300 yeri virajın sonlarına tekabül ediyor, iyi çıkıp yerini alamazsa zorlanabilir. Her şeye rağmen, bütün program içinde en çok Sezar içime sindi, tek yazıyorum.

 

Rojhat Kızı’nın son yarışından sonra ağır favori çıkması normal. Ama ben hala yarış gidişine bağımlı bir at olabileceğini düşünüyorum.  Son yarışında, Gündüzkaan’ın öndeki Azadağa’yı dağıtmasıyla, virajda da olsa öne gelmeyi başardı ki düzlüğü önde görürse zaten Urfa’da geçemeyeceği at yok. Ama bugün eğer Tekçapkan’ı Beybinin Kızı çok rahatsız etmezse Rojhat Kızı düzlüğü numarayı almadan görebilir. Bu senaryoda ben Rojhat Kızı’na henüz güvenemiyorum.

Cefakeş ve Tekçapkan ikilisi de bende olacaklar.

 

Son ayakta Çılgın Ekip’ten tam mesafesinde çok iyi bir yarış gelebilir, mutlaka yazılmalı.

Bol şanslar..

Not: Beşli bankosu  için önerim Berilsu.

 

1.Ayak: 11

2.Ayak: 3,2,1,4,6,8,9,12,13,5

3.Ayak: 3,4,6,7

4.Ayak: 10,2,8

5.Ayak: 2,5,11,1,8

6.Ayak: 2,4,9,6,7


Cengiz Gürbüz