• 23 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 10 ay, 5 gün, 7 saat, 21 dakika, 30 saniye önce

Ankara’da cazip bir bankoyla şansımızı deneyeceğiz, genel programı beğendim, hakim olduğumu da düşünüyorum.

 

Kalfalarbeyi’ni iki çim yarışında da çok beğendim. Özellikle son koşusunda atın özel bir mesafe kabiliyeti gösterdiğini düşünüyorum. Görece yavaş bir koşuydu, bütün yarış en geri gidip virajla beraber yürümeye başladı ve dışarıdan dolanmasına rağmen yaklaşık 400 metre çok akıcı bir sprint yaptı. Sonları biraz zora girmiş görünebilir ama oraya kadar gelişi, daha idareli gidebildiği, mesafenin uzadığı bir yarış için çok ışıklıydı. 2200’de bu grupta yine fark yaratacağını düşünüyorum. Erkuş’u indirip apranti bindirmişler ki bence çok doğru bir tercih. Atın pedigrisinde Kırhatun gibi sınıf çim atı verme özelliği yüksek bir kısrak ikinci anne pozisyonunda, Yalaz’ın da kalitesi hissediliyor. Sonuç olarak Kalfalarbeyi çimde bulunduğu yerin üstünü zorlayabilecek yetenekte bir at, uygun grupta yine kazanmasını bekliyorum.

 

Tipitip, Oğlum Eren mücadelesine, özellikle yarışın süratli gitmesi durumunda İvor katılabilir ki Kalfalarbeyi, İvor çiftesini başarabilirsek Ankara’da güzel şeyler olabilir.

 

Son ayakta Oscuro’yu net önde tutuyorum. İlk çim yarışı çok iyiydi, bugün biraz düzlüğe biraz daha idareli gelebilirse, gelişen tecrübesiyle çok daha iddialı olacaktır. Alternatif  banko olarak düşünebilirsiniz. Rakipleri şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,8,3,6,5,4,1

2.Ayak: 3

3.Ayak: 9,8,6

4.Ayak: 2,6,1,4,,5

5.Ayak: 3,4,1,2,6

6.Ayak: 8,,2,7,6


Cengiz Gürbüz