• 23 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 11 ay, 1 gün, 1 saat, 41 dakika, 10 saniye önce

İstanbul’a sermayeyi birinci çifteden çıkarabilirsiniz. Sukaya, Arifço / Efesli Halil çiftesi yüksek ihtimalle sonuç getirecek.

 

Altılı iyi bir handikap yarışla başlıyor. Bu grubun ve mesafenin güçlü ve istikrarlı ismi Siempre Ganador, kazanmaya yakın sonuçlar almaya başladı. Dişine göre rakipler yanında yarışın net favorisidir. Blue Ribbon aralı koşsa da varlığını her zaman hissettiriyor. İyi bir kilo avantajı var, mesafe tutuşuyla ihmale gelmez. Dinçlik yarışını ve mesafeyi seven Mirahor da ihmal edilmemeli.

Yellow Legend’ı belirgin biçimde limit üstü mesafe dolayısıyla tutmuyorum.

 

Overlord’un son koşusu çok iyiydi, günün banko alternatiflerinden biri olabilir; fakat oyunu bu tip yarışların paraya götürdüğünü de göz ardı etmeyelim. Big Prize kazandığı Maiden sonrası ilk sınıf yarış deneyiminde sırıtmadı. Orijinin üst düzey bir mesafe yeteneği var. Big Brown ve Prize For örnekleriyle bunu hatırlayabiliriz. Şans verilmelidir. Ezergeçer, El Profesor ve El Cantador şans verdiğim diğer taylar oldu.

 

Dağ Avcısı grubun en iyi çim atı olmakla birlikte kazanma mesafesi 1400 metre ve altı görünüyor. Öne kolay gidebilse yine de tek düşünülebilir; ancak hem mesafe hem kilo dezavantajı hem de Altınbartın gibi stili bir rakibini olması çekimser kalmayı gerektirir. Aynı mesafe problemi Faranelli için de geçerli, iyi koşacaktır ama banko güveni vermiyor. Ülgenbey bu ikilinin alternatifi olarak düşünülmelidir. Mesafe toleransı iki ata göre daha yüksek, ön grubu kaçırmayıp aynı zamanda sertlik yapmamak gibi hedef yarış özelinde sonuç getirebilecek bir stili var. Diğerleri gelmez ama Ülgenbey ihmal edilmemeli.

 

Grubun en hazır ve performans itibarıyla etkili tayı Sertberk, öne düşme konusunda Ankara’da yakaladığı konforu bugün bulamayabilir zira Ufukbaba çok süratli bir tay ve mesafe bu kez 1200 metreye uzuyor. Muhtemelen yakın bekleme koşacak, kurt jokeyiyle yine kazanabilir ama kurguyu taşıması riskli görünüyor. Kazanarak başlayan güçlü pedigrili Lima, grup içinde kazanan tayların çoğunun aksine bekleyerek bunu başardı. Hazır olmasının yanı sıra yarışı kabullenmesi, sakinliği ve yeteneğiyle de ön plana çıktı. İkinci şans onundur. Tipik Özgünhan fiziğiyle gelişimi zaman alacak görünen Güngörhan’ın, grup zayıf olsa bile son yarışındaki sprinti dikkat çekiciydi. Özgünhan’ın üç yaşlı gelişiminin ekseriya her yarış artarak devam etmesi kendisinin kurguda olmasının ana sebebidir. Bekleme yarışına da şans vermek istediğim Mavi Deniz dördüncü ve son tercihim oldu.

 

Bankom beşinci ayakta Prenses Dalaka’dır. Babası Approve’un kaliteli süratini sentetik yeteneğiyle ortaya çıkaran ve destekleyen bir anne hattı var. Kısrak kolunun ürettiği isimler arasında sentetik kalitesiyle hafızalarda yer eden Cep Durak hemen söylenebilir. Tayın sürat özelliği kesindir. Start provasını sadece kendi aksiyonuyla çok kolay kazanıyor. Şart-1 için doğru bir mesafe, pist seçimi yapılmış. Uygun rakipler yanında yeteneğini ortaya koymalıdır, banko tercihimdir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,6,9

2.Ayak: 1,6,2,3,8

3.Ayak: 1,2,3

4.Ayak: 1,8,3,7

5.Ayak: 7 (Prenses Dalaka)

6.Ayak: 10,9,11,12,5,6,4


Cengiz Gürbüz