• 23 Mayıs Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 2 gün, 14 saat, 44 dakika, 21 saniye önce

Kara Sülo iyice basitleşen bu grubu artık bir zahmet geçsin, çok ağır favori olduğunu düşünüyorum, bankom.

 

Whıte Crest Ankara durumunu Kocaeli’ye taşıyabilirse, yine dişine göre grupta çok şanslıdır. Sake Bomb çimde mi gitmedi yoksa bir sorun mu yaşadı anlayamadım, biraz uzun mesafeye rağmen bu grupta yazılmalıdır. Kara Şimşek bu tarz kalabalık gruplarda daha iyi saklanıp sonlara daha kuvvetli gelecektir, o da mutlaka yazılmalı. Son tercihim Çağ Tufanı.

 

Cuvee’nin al renkli yuvrusu Gaddara, çime daha yatkın kısrak sülalesine rağmen, hem Cuvee’ye benzerliği hem son İstanbul performansıyla grubun en ümit veren atı, yeterli işleriyle favorim. Mıster Rain grubun uygunluğunun yanında, Tokatçı hariç öne çok hamle yapan atın olmadığı bu yarışta ciddi bir gidişat avantajına sahip, iyi koşacaktır. Tokatçı için en dış startı çekebilmesi, hafif takılarak çıktığı için büyük şans olmuş, öne gelebildiği zaman kısa kumda Tokatçı çok tehlikeli, onu da yazalım yeterlidir.

 

Uzunda bile kazanan Yıldızhan Star süper duruma geldi, ama çok uygun grupta koşmuyorsa ben Yıldızhan Star’ıun stiline pek güvenemiyorum, özellikle Fratelli gücünü koşarsa en az Yıldızhan Star kadar şanslıdır.

More Than A Game, Bavi Reş, Tahiri, İlkaan ve Bedwulf beşlisini de yazarak, ufak detaylarla sonucu değişebilecek bu yarışı kapatıyorum.

 

İlk defa kaba kuma çıkan Dınah yavrusunun yanında Dıvıne Boy gibi vasat oğlu vasat bir tayın bu kadar favori çıkması akıl alır gibi değil. Datome yarışın net favorisidir. Kaba kuma çok yatkın pedigrisi ve görüntüsüyle Megaforce iyi bir yarış koşacaktır. Sonra Hashtag ve Dıvıne Boy.

Ufaltmak için Datome ve Megaforce yeterli buluyorum.

 

Zaman zaman starttan takılarak çıkan Embir Han benzer bir sorun yaşar da öne gelemezse zorlanabilir. Yine de ikinci tek arayanlar, bu berbat grupta Embir Han’a yönelmeli. Tam mesafesine ve uygun gruba çıkan Kızıltuğ, Embir Han’ın sorun yaşaması durumunda yarışın net favorisi, yüzde 3 ile şaka gibi bir Agf oranına sahip. Sırf bu bile benim Embir Han’ı yıkmam için yeterli bir sebep.  Seldanınoğlu, Anılbey ve arasına rağmen, kolay kolay eksik koşmayan Baydarşah da yazarsak yeterlidir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3

2.Ayak: 10,4,8,9

3.Ayak: 5,2,1

4.Ayak: 8,4,3,2,1,9,5

5.Ayak: 2,5,,4,3

6.Ayak: 2,,9,1,3,5


Cengiz Gürbüz