• 23 Nisan İstanbul ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 gün, 3 saat, 57 dakika, 38 saniye önce

Son ayak Mercy ekledim.


Şart-1 yarıştan dolayı birinci üçlü ganyanı da boş geçmek istemedim. Vakit geçirmelik, üç dört lira civarı bir oyun veriyorum.

 

Boş koşudaki Şart-1 diğerlerine göre daha zayıf tayların olduğu, dolayısıyla risk almaya uygun bir yarış gibi görünüyor. Mystıc Ryhtms’ın hem pedigrisini hem idman görünümünü beğendim, mesafenin 1200 olması pırpır ama vasat tayların bitirmesini zorlaştıracaktır, bu da muhtemelen bekleyecek olan Mystıc Ryhtms’in lehine bir durum. Boş dişi yavrusu olmayan Nızaly’nin kızı Rıver Of Love grubun da uygun olmasıyla diğer tercihim. İki atla ilk yarış risk edilebilir, ekürilerin çok dikkat çeken bir idmanı yok, misli için risk alıp eledim. Baladine’in pedigrisi güze lama işleri çok ortalama geldi bana, onu da yazmamayı tercih ediyorum.

 

My Billioneire, Yağıznoğlu ve Bailamos hiçbir şekilde elenmemeli. Tam mesafesine çıkan Uncle Goygochea’dan erken kurtulup öne gelebilirse tehlikelidir, son tercihim.

 

En istikrarlı ve üst düzey kısa çim annelerinden Tarabya’nın torunu Man Of Power’ın  idmanı da çok düzgün görünüyor, yarışın net favorisi. Luxor-Leones pedigrili Master Hansen, kısa çime çok yatkın ve süratli bir pedigriye sahip, Bosporus’dan bile Prıncess Westport’u veren Leones’in Luxor’dan olma erkek tayına dikkat etmek lazım, idman durumu da harika. Üçlü ganyan ve altılıyı daraltmak için iki tayı yeterli buluyorum. Exeter’in oğlu Fınal Tıme ve 1200/12 işi olan Dame De Sion kızı Fastnet Gırl diğer tercihlerim.

Üçlü Ganyan: 11,12 / 6,8,1,3 / 5,6

 

Boş kalacağı 1400 dişi çim yarışında Cheri Cheri Lady’yi geçmek kolay değil. İdeali 1200 olsa da boş kaldığı zaman 1400’ü de hiç eksilmeden koşabiliyor. Mi Bonbon, Mandarin de çok üst düzey kısraklar ama Cheri Cheri Lady daha farklı… ben boş kaldığı bir 1400 dişi yarışını kaybedeceğini düşünemiyorum, bankom.

 

Ulan Bator ve Here To Fly’ı ayırmak anlamsız, birbirine çok yakınlar ve yarış da iki ata her şekilde kapalı zaten

 

Makaracı Çocuk çok geride kalmış, kısa çim için pedigrisini ben çok beğendim. İkinci anne Star Of Dance Helin, Malibu Star, Nerval gibi üst tane üst düzey tay verdi. Sri Pekan için fazla söylenebilecek bir şey yok, ithal aygırlar arasında açık ara bir numaralı kısa çim aygırı. On aygırdan sekizinin kısacı olduğu ortamda fark yaratmak kolay değil, Sri Pekan sayısız açık yarış atıyla bir numara olmayı sonuna kadar hak ediyor. Bu sene sanırım son jenerasyonu olacak Sri’nin. Makaracı’nın işleri de hoşuma gitti, mutlaka yazılmalıdır.

Volta ve Rotabelli ikilisini diğer tayların biraz daha önünde buldum ama son ayağa her şekilde çok at yazılmalıdır. Marlıns Image, Texas Gal gibi birinci sınıf anneler var, kimin daha iyi olduğu ancak yarış koştuktan sonra anlaşılabilir.

 

Not: Yorum vermediğim iki yarıştan biraz bahsedeyim,  Cheri Cheri Lady varken kaprisli ve mesafede yüzde yüz emin olamadığım Rodosto’ya güvenmeyi riskli buldum. Batmanaslanı, boş kalacak Turgut Usta falan gibi cazip ihtimaller de var. Diğer dişi yarışı zaten her şekilde çok at olur.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,6,,3,9

2.Ayak: 1,2,5,3,6,7

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1,3,4,5,6

5.Ayak: 7,9

6.Ayak: 2,6,7,4,1,3,5,11

 
Cengiz Gürbüz