• 23 Ocak Bursa ( Cikan At, Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 3 hafta, 4 gün, 23 saat, 42 dakika, 12 saniye önce

Cikan The Queen River yerine ikimci ayak Jettay ekledim.


İzmirşahı
uzun süreden beri bu kadar boş kalabileceği bir yarış bulamamıştı, grup uygun ve Bursa’nın hafif kumunu İzmir’den daha iyi koşacağını düşünüyorum. Totosunun epey bozulmasından dolayı bu kadar geride kalmış, yarışını yaparsa – ki özellikle boş kaldığında kolay kolay eksik koşmuyor – kazanmaya çok yakındır, günün cazip bankosu olarak kesinlikle deneyebiliriz. Özellikle misli oyunları cazipleştirebilir.

Yanına çok at yazasım gelmedi, aslında kapatmak için hepsi yapılması gerekiyor gibi ama ben içime sinen iki atı daha yazıp yeterli görüyorum. Kadbey Bursa’yı daha iyi koşuyor, çok takılmazsa en kötü ikinci olur. Amaizing Love’un Kocaeli yarışını görmezden gelmemek lazım, onu da yazıp ya İzmirşahı banko ya da üç at şeklinde ilk ayağı geçiyorum.

Didi Koçi için yarışın yavaş gideceğini düşünüyorum, 1800 ağır yapısını da düşününce biraz kısa gelebilir, benzer şeyler  Lady Falcon için de geçerli, bu ikili başarılı olmak için yarış gidişine ve mesafeye çok bağımlılar. Curve’nin kaba kumu ve uzunu zayıf, Grade Boy’un hepsini birden geçecek duruma gelmediğin düşünüyorum.

 

Model Oğlu istikrarlı yarışlarına rağmen çok vasat bir tay, onu geçen yarışı kazanır, ona göre kurmak lazım. Balahe’nin oğlu Stiles grubun bir şeyler beklenebilecek tek tayı, sartta çok oyalanmazsa bence kazanır. Sun Of Nile’in istikrarlı ve bu grup için çok yeterli bir kısrak sülalesi var, eşgal olarak da ablalarına çok benziyor, bu zayıf grupta mutlaka yazmak lazım, zaten Gündüzeli ışığı görünce hemen atlamış, özellikle tay yarışlarında çok doğru tercihler yapıyor. Daraltmak için bu üçlü yeterli.

İron Star ve  bu kadar kötü bir tay olmaması gereken Üniversiteli’nin oğlu Özdenizoğlu ikilisi daha sonra yazılabilir. Özellikle Özdenizoğlu ciddi bir bomba.

 

Amphıtrate öne kolay gelebildiği kısa kum yarışlarında bu grubu her zaman geçer. Ebru Queen dışında kaçak yok ki zaten ona göre daha seri olmasıyla takılmayacaktır, yine kazanmaya çok yakın, misli oyunlara tek yazalım.

Sigorta Kardelina ama Amphıtrate’in geçileceğine dair pek umudum yok.

 

Dördüncü ayakta dört atın yazılmadığı her geçiş risklidir. My Sultan bugün kesin öne gelir ve en kötü ikinci olur diye düşünüyorum. Doludizgin maşallah hiçbir zaman bu kadar iyi değildi, Rengül bu grubu her zaman geçebilir, Yüreğim de kısada çok iyi, ayırmadan dördünü yazıp kapatalım.

 

Lucky Racer çok zayıf grupta artık kazanmalıdır, son yarış startta çok kalmadı, yine bir iki boy civarı takılırsa bence kolay kolay kaybetmez.

The Queen River aradan kötü döndü ama o kadar zayıf bir tay olamaz, bir şans daha verelim. My Fırst Son’a 1400 ün uzun geleceğini düşünüyorum, Lucky Racer startta kalırsa diyerek ekledim, iyi çalışan, 1400 e yatkın Bay Jak ve hafif kıpırdamış görünen Kobater son tercihlerim.

 

Madrabaz kaçmaya başlayınca çok güçlü bir at oldu, bugün yine Parola’yı arkasına alıp kaçacak, kaybetmesi çok mümkün görünmüyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2/3,4

2.Ayak: 7,4,10/9,6,3

3.Ayak: 4/1

4.Ayak: 4,2,5,6

5.Ayak: 4,5,2,3

6.Ayak: 4

 

Misli

2 / 7,4,10 / 4 / 4,2,5,6 / 4 / 4

Yedili Plase

3 / 2 / 7,4,10 / 4 / 4,6 / 4 / 4