• 23 Ocak Urfa ( ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 gün, 6 saat, 42 dakika, 56 saniye önce

Tabelada Kosan Elifnuru unutmusum, ekledim.


Urfa’da cazip bir bankoyla başlıyorum, umarım yüzümü kara çıkarmaz. Düldülbir 1700’e kadar olan mesafelerde, özellikle boş kalabileceği zaman çok etkili bir kısrak. Moonbow’u falan bile yarıştan düşürebilecek bir temposu var ki devam da edebiliyor. Bugün bakılması gereken tek şey boş kalıp kalamayacağı. Piyona haricinde öne gelmek isteyen at yok, zaten birçoğu istese de gelemez.

1700 start yerinin tam viraj önünde olması da Düldülbir’in avantajlarından bir tanesi, çok iyi çıkıp hemen bariyeri bularak fazla yorulmadan fark yapabileceğini düşünüyorum. Son Tıme Feel grubundaki beşinciliği bile bana göre kötü değildi.

Sonuç olarak, biraz sınır mesafeye rağmen bu şartları yakalayan Düldülbir’e güvenilebileceğini düşünüyorum, bankom.

Tek rakip Sea Horse, Düldülbir kazanmazsa o kazanır.

 

Azadağa çok yüksek ihtimal öne gelmeyi başaracaktır ama mesafenin uzun olduğunu düşünüyorum, dibinde de ısrarlı bir Zirve Tay varken bence zorlanacaktır. Zirve Tay’a mesafe sorun yaratmaz ama Azadağa yaratır gibi görünüyor.

Vağon tartışmasız yarışın bir numaralı atı ama çok istiktarsız yapısından dolayı güvenmek istemedim, mesafede de görmek lazım. Kırmızıkaya için grup ve gidişat çok uygun, o da mutlaka yazılmalı. Antepli Arif grup içinde mesafeye en yatkın at gibi görünüyor, yavaş yavaş toparlayan Çılgın Ekip, Özgünhan’ın oğlu Doğa Üstü ve ters gidişata rağmen potansiyeliyle Zirve Tay daha sonraki tercihlerim.

 

Güvenbakan, Keita ve Yeşiltaş yarışın kaçakları, önce onlara bakalım. Güvenbakan muhtemelen öne gelir ama eski direncinde değil, Keita da onu çok sıkıştırır. Yeşiltaş’ın numarayı alma şansı olduğunu düşünmüyorum, biraz riskli de olsa eledim. Kaçanlardan sadece, virajda öne çıkabilirse diyerek Keita’yı yazıyorum. Aslında Güvenbakan yarışta olmasa Keita hiç kaybetmezdi.

Pekkurt dokuz yaşında hayatının en iyi durumuna geldi, kısayı da koşar. Kaçar Fevzi’nin nereden çıkacağı, uzunda mı kısada mı geleceği hiç belli olmuyor. Vindırhat da biraz kısa mesafeye rağmen yazılmalı.

 

Barbel mesafede kesin eksilecek, dikkat edelim. Out Of Control/Theatrical çaprazı, uzuna yatkın pedigrisi ve yeterli performansıyla Serhoş Dede mutlaka yazılmalı. Explosive’in torunu Ağa Bakırtaş’ın Urfa’daki ilk yarışı kötü değildi, mesafenin uzamasıyla çok daha etkili olabilir, üç atı ayırmamanın en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum.

 

My Fast Boy, New Castle, New Alaçat gibi çok deli kaçan üç at var. New Castle kumu çok sevmiyor ama bu grup için tartışmasız iyi bir at ve yarışın en serisi, kaçanlardan birini yazacaksak New Castle olmalı.

Vıctory Charm için her şey uygun, gidişat, mesafe, rakipler tam istediği gibi, günün banko adaylarından bir tanesi. Eğer tek tekle oynama şansınız yoksa Vıctory Charm’ı değerlendirebilirsiniz.

Legendary Queen mutlaka yazalım, Vıctory Charm için söylediğim şeylerin tamamı onun için de geçerli. Falez kısayı da koşar, Hıgh Tree ilk bakışta kısada zorlanır gibi görünse de bazen öyle hantal atlar ilginç şekilde kısada toparlayabiliyor, Hıgh Tree’den de bu tip bir yarış gelebilir.  Cash Out’un muhtemelen ciddi sıkıntıları, yine de gücünü koşarsa diyerek son sırada yazıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 13,12,8,4,1,14

3.Ayak: 8,7,6,10

4.Ayak: 1,6,3

5.Ayak: 11,15,6,7,8,2,3,12,10,13,14

6.Ayak: 4/1,,3,6,8,10