• 23 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 8 ay, 6 gün, 13 saat, 19 dakika, 52 saniye önce

Büyük ihtimalle Elazığ paylaşımı yapmayacağım arkadaşlar. Yine de 17:30 civarı son bir duyuruyla olayı netleştirelim.

 

Bildiğiniz üzere, değişen yayın saatleriyle birlikte Agf’yi görmeden oyun çıkarıyoruz. Bunun avantaj ve dezavantaj oluşturabileceği durumlar var elbette, dezavantaj kısmı taylarda olabilir veya gözümüzden kaçan bir atı agf artışıyla sonradan ekleyebiliriz. Büyük sorun olacağını sanmıyorum, aksine agf’ye göre şekillenmemek bence avantaj olacak. Dediğim gibi istisnai durumları ilavelerle çözebiliriz.

 

Ateşbibi kaba kumu farklı, Ankara kumunu daha farklı koşuyor. Geçen sene Memduhağa gibi bir kum canavarının temposuna çıkarak rakibini yarıştan düşürüp ona hakim olmıuştu. Son yüzde ikisi birden keserek sanırım Cibek Oğlu’na ve bir iki ata daha geçildiler. Sonuç önemli değil, Ateşbibi’nin Ankara kumunda neler yapabileceğiyle ilgili iyi bir sınavdı ve şahane bir performans yaptı. Bu atları zorlanmadan geçeceğini düşünüyorum.

 

Ageans Dream bu gruptan farklı çim kalitesi olan bir at. Kocakaya’nın sprint ayarını muazzam yapabildiği bir stile sahip. Ondan da dominant bir yarış gelmesini bekliyorum, favorim.

Grubun en net mesafecisi Sparrow Hawk ilk kez böyles, uygun bir grupla mesafesini koşacak, mutlaka yazılmalıdır.

 

Taylarda pediri ve idman durumu geçer not alıp elenmemesi gereken beş isim var. Bay Bay Hepiniz sürat yüklü pedigrisiyle en dikkat çekici isim.

Anne Mesir, İndigo Re dibi son derece silik bir aygırdan Koca Oğul’u verdi. Koca Oğul ancak orijin sonucu ortaya çıkabilecek özelliklere sahip. Yarışın her yerinde sürat yapıp, üstüne, limitli de olsa belli metrelerde hızlanabilen bir at. Bunu İndio Red’e bağlayamayacağımız için direkt olarak annesi Mesir’e odaklanabiliriz ki Mesir’in ikinci annesi Sardes de sürat verebilme konusunda oldukça dominant bir anne. İndigo Red’den Koca Oğul’u veren Mesir’in Perfecto’dan olan tayı beklentiyi ciddi şekilde arttırıyor. Küçük Matra, Gümbürgümbür, Balyeci Salih, Akyazılı Hakan, Serpinti gibi aygır imzası taşıyan, etkili kısa mesafe kaçakları üreten Perfecto, Mesir ile gen yapısı itibarıyla yüzde yüz denilemiyor olsa bile damızlık vasfı olarak birbirini olumlu etkileyecek, örtüşen özelliklere sahip. İşleri de tatminkar görünen Bay Bay Hepiniz’in kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum. 

Rakipleri sırasıyla şablonda.

Bol şanslar..

 

 

1.Ayak: 3,5,1,4,6,8,9,10,7

2.Ayak: 1 ( Ateşbibi )

3.Ayak: 5,2,4,1,,6

4.Ayak: 3,6

5.Ayak: 3,,4,6,5,2

6.Ayak: 1,2,7,5

 

Misli Beşli ( Tercihen 20 Misli )

1.Ayak: 1

2.Ayak: 5,2,4,1

3.Ayak: 3,6

4.Ayak: 3

5.Ayak: 1,2,7,5

 
Cengiz Gürbüz