• 23 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 5 gün, 16 saat, 39 dakika, 34 saniye önce

Ilgıner’in ilk yarışını günün bu en zayıf Maiden yarışı için çok beğendim, o grubun kaliteli bir Şart-1 arap yarışı olduğunu ve iyi atlar çıkaracağını düşünüyorum. Uzayan mesafe, gelişen tecrübe etkisiyle favorim. Grubun üzerinde yarışları ve tecrübesiyle Oltacı tek rakibi.

 

Niğbolu Koşusu’nda son yarışlarında grubu net şekilde bölen Saadın Gücü ve Ertemiz arasına at girmez gibi görünüyor. O yarışta muhtelif sebeplerden kötü koşan ve bugün daha iyi koşabilir dediğim bir at açıkçası yok. Storm Girl mesafenin de uzamasıyla erkeklerin arasında gerilemeye başladı. Bundan sonra sınıf yarışı ancak dişilerin arasında kazanabilir gibi görünüyor. Madrabaz, Transit varken kolay kaçamaz, kaçsa bile Saadın Gücü’ne direnebilir mi? bence direnemez.  Gürsu ve Benyoğum  bu grupta gelemiyor. Altıncı His yarışın soru işareti barındıran tek atı, diğer bütün atları en iyi halleriyle değerlendirip eledim ama Altıncı His’e kesin gelmez diyemiyorum, son sırada onu yazıp üç atla geçelim.

 

Pershing İstanbul programında hafta başından itibaren bankom oldu. Açıkçası elimizde bu grupla kıyaslayabileceğimiz net bir veri yok, biraz sezgisel bir tahmin olduğu için nasıl örneklendirebilirim diye epey düşündüm. Yani Pershing’in Erkek Tay Deneme’deki görüntüsü ve Tambora, Oğlum Berat, Fly By Me, Vıctorys Ours dörtlüsünün fotoya beraber girdikleri yarışlar aklıma geliyor. Pershing, yarış gidişine göre olsa da bu grupta fotoya kadar gelebilen Tambora kadar koşamaz mı? tercihi size bırakıyorum. Pershing benim Anatoly ile beraber son yıllarda izlediğim en kaliteli uzun mesafe atı, kazanacağını, kolay kazanacağını düşünüyorum.

 

Karkamış, Gergin ve Şahnahan’ı ayırmazsak bence bu yarışı hallederiz.

 

Son Of A Legend banko önerdiğim son yarışını çok zor kazandı. O kadar kolay boş kalmışken daha kolay bir yarış bekliyordum, geçen sezonki diriliğinden net şekilde geride. Bugün yine boş kalır görünüyor ama sertleşen grupta güvenmeyi riskli buluyorum. Oradinario, Big Brown ve Mıster Strong yarışın kapalısı.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 6,8

2.Ayak: 2,3,9

3.Ayak: 1,2,4

4.Ayak: 1,3

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 4,3,9,2,5

2.Ayak: 8,5,3

3.Ayak: 8

4.Ayak: 4,6,8

5.Ayak: 5,4,3,1

6.Ayak: 7,2,4,5,8,12,11


Cengiz Gürbüz