• 24 Ağustos Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 2 gün, 11 saat, 38 dakika, 25 saniye önce

İlk altılı tahminim olmayacak.

 

Ankara’da Hafo gelirse çok kolay, gelmezse cazip bir program var. Hafo’nun tecrübe favorisi olduğunu düşünüyorum, kapalı kutu tayların yanında bu kadar ağır favori görülmesi risklidir. O yüzden Hafo’yu yıkmaya karar verdim. İş bu noktada zorlaşıyor, Hafo’nun rakibi maalesef bir iki tane değil, denenebilecek çok sayıda tay var, imkan ölçüsünde, sıralamaya sadık kalarak yazabilirsiniz.

 

Bankom İnanlım oldu. İnanlım’ı ben kumda beklerken çimde de çok iyi işlere imza attı. Annesi genel olarak bir kum annesi, çimde de koşabilen yavrular verse de en iyi yarışlarını kumda yapıyorlar ve üçlü koşmaya çok uygunlar. Çalışarak idmanı olmamasıyla kum performansı hakkında yüzde yüz konuşmak zor ama Yalaz’ın da etkisiyle, çimden fazla koşması beklenmeli.

Yarış gidişi de uygun görünüyor. Zorlaya zorlaya öne gelerek çok gösterişli bir yarış kazanan Artuklu, Diliran’ın yanında aynısını yapamayınca düzlüğü bile göremedi. Bugün de Dilıran’ın muadili Pirsuslu var. Bir start çeken Pirsuslu, rakibinden daha iyi de start çıkışı yapmasıyla numarayı Artuklu’ya vermez. Bekleyerek gelmez demek için henüz erken ama o kadar dominant bir yarış yapamayacağını düşünüyorum. Pirsuslu - İnanlım kıyasında ben yarış gidişi Pirsuslu’ya dönse bile İnanlım’a ve Gökhan’a güveniyorum, bankom.

 

Dördüncü ayak, Hafo’nun yanına yer açabilmek adına risk aldığım yarışlardan biri oldu. Yani hepsinin gelme şansı var, bu yarış kapalısıyla geçilecekse net hepsi yapılmalı ama makul ölçülerde kalmak için eleme yapmak zorundayım. Akhun son yarışında çok iştahlı göründü, formda olduğu zaman bu gruplarda benim her zaman favorim olur. Karaeser bu sefer kolay boş kalacağı şartlarda iyi koşacaktır. Son olarak Hergele yazıyorum.

Yarışın yavaş gideceğini düşünerek Gölcük Aslanı ve Excalibur’u, grup sert gelir diye Karayürek ve Akarnejat’ı eledim. Beşli yapıyorsanız net H diyebilirsiniz.

 

Has Yağız, Doyoun Hearted ve kumu daha iyi olma ihtimali olan Perfect Heart ile yarış kapalı.

 

Hafo için bir kez daha şunu söylüyorum ki kapalı kutu tayların olduğu, kalabalık bir yarışta bu kadar güven veren bir tay değil. Dört Maiden koşup kazanamamış bir tay olduğunu unutmayalım. Sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,4,1,2,6,8,10,12

2.Ayak: 1

3.Ayak: 3,4,9,1,7

4.Ayak: 3,4,7

5.Ayak: 1,4,6

6.Ayak: 6,7,1,3,5,8


Cengiz Gürbüz