• 24 Ağustos İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 8 ay, 7 saat, 40 dakika, 27 saniye önce

Tijiware orta mesafe için konuşacak olursak son dönemde kayda değer bir çıkış yakaladı. Bu grupta mesafeden bağımsız şekilde kazanabilir, son derece vasat isimlerle koşacak. Favorim. Gıfted hala kapalı kutu özelliğini koruyan bir at, kazandı yine elli gün ara verdi, ne sonuç alırsa alsın şaşırtıcı olmayacak.  Volta yarışın kesinlikle olmazsa olmaz atlarından bir tanesi. Nasıl koşulacağıyla ilgili ekürinin aklında bir fikir yok ve son koşusu bugüne kadarki en iyi yarışıydı. Massai Mara’ya takılmayıp düzlük yarışını tercih ederse en az başta bahsettiğim atlar kadar şanslı. Empıre Son’ı da yazdığımızda işin mantık kısmını tamamlamış oluyoruz.

 

Ateşbibi bitiriciliği özelliği muazzam bir kısrak. Son yarış dördüncülüğünde Ateşbibi gözümde daha da büyüdü. Kumun şimdilik en etkili taylarından Mumduhağa’nın üstüne o kadar kolay ve etkili yürüdü ki Memduhağa’yı tabela dışı bıraktı. Kendisi de kazanmadı belki ama düzlüğe kadar yürüyüşüne başlamadığı bir yarışta ne kadar etkili olabileceğini iyice anlamış olduk. Bugün benzer yarışı bu sefer daha kontrollü şekilde yapacaktır. Önüne muhtemelen Mira Mira’yı alacak. Düzlüğe çıkıldıktan sonra hafif yürüyüp Mira Mira’yı kolay şekilde ayıracağını düşünüyorum. O noktada alacağı üç, dört boyluk avans bu grupta fotoyu bulmasına yetecektir. Bankom.

 

Üçüncü ayak zor bir yarış. Ogey’in pedigrisinden kaynaklı mesafe sıkıntısı var, grup yine uygun görünüyor ama 1400 limit mesafesi, kaçamazsa kesinlikle zorlanır. Bu yarışı Hepsi yapıp önlemimizi alalım, pis bir koşu.

 

Ortalama bütçeli oyunlar son ayağı Pamuk Nine – Pin Whell ikilisiyle risk edebilir. Phin Well son yarışında temponun yüksekliğinden etkilenip düzlüğe çıkılana kadar istediği yarışı yapamadı. Pin Whell stil itibarıyla yarışın her yerinde aktif olmak zorunda, düzlüğü beklediği zaman çok etkili olamıyor. Bugün buna daha uygun bir yarış koşacak, grup da gayet uygun.

Başta da söylediğim gibi ortalama bütçeli oyunlar için iki at yeterlidir ama günün para yapma potansiyeli en yüksek yarışlarından biri son ayak. Geniş oyunlar için de bir sıralama vereceğim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,4,9,1

2.Ayak: 1

3.Ayak: 4,6,2,3,1

4.Ayak: 2,1,3,5

5.Ayak: 3,4,2,5,6

6.Ayak: 8,9,,1,7,6,5,4


Cengiz Gürbüz