• 24 Aralık Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 hafta, 5 gün, 7 saat, 40 dakika, 13 saniye önce

Uluçkızı boş kaldığı kısa mesafe yarışlarında çok etkili olabiliyor, benim hiç sevmediğim ve güvenmediğim bir at olmasına rağmen bugün çok uygun şartlarda ilk at düşünmek durumundayız.

Tam mesafesine çıkan İzpek için grup çok uygun, biraz geri gitmiş görünse de grubun üzerinde kısa kum kalitesiyle mutlaka yazılmalı. Jekfer istikrar yakaladı, pist ayırmaksızın kısa mesafede iyi bir at, o da yine etkili olacaktır. Son olarak, starttan çiyi çıkması durumunda, Gündüzeli ekürisinin sihirli dokunuşuyla değişmiş görünen Avatar, kısası daha iyi Kalaycıkaya ve sert gruba rağmen bu kadar ata Canım Çiğdem yazıp bırakıyorum.

Nasıl ufaltabiliriz diye soruyorsanız eğer Uluçkızı – İzpek ikilisini önerebilirim.

 

Burukmert kilosuna ve son yarışında Baba Ahmet’e kaybetmiş olmasına rağmen bu grupta her zaman ilk at olarak düşünülmeli. Babaemir ve muhtemelen yarışı süratlendirmek için kaçacak olan Asaletli ikilisini virajda bastırarak dayanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. İkinci at yakalamışken riski sevenler tek bırakabilir.

Baba Ahmet ve çok geniş tutanlar için Birgi’nin torunudur diyerek Haktan Bey’i de sağlama almak isteyenler yazabilir.

 

Yolcu Han’ı çok tutuyorum. Son yarışında 1400’ü süratli götürmesine ve gurubun da daha sert olmasına rağmen bugünkü yarışın favorisi Down Town’a yarış sonuna kadar direndi ve son yüze kadar da iki - üç boy önündeydi. Hem genel görünümü hem temposu bugünkü rakipleri için gayet yeterli görünüyor. Bugün mesafe kısalmış ve yarışı biraz daha idareli götürme şansı bulabilir. Tekli oyun kuracaklar için önerim Yolcu Han.

Rakip yazılacaksa eğer Down Town’a ek olarak kısa kuma çok yatkın pedigrisiyle Scamp da ilave edilmeli.

 

Ayrton’un ekürsinin de katkısıyla ağır favori çıktığı yarışta Oğlum Beratım’ın bir çırpıda silinmesinin tehlikeli olabileceğini düşünüyorum. Son yarışında Ayrton’a karşı performansı iyiydi ve mesafenin yüz metre uzamasıyla daha iyisini yapabilir.

Ayrton tipi çok teşvik yiyen ve geç açılan atların genelde uzuna yatkın olduklarıyla ilgili bir önyargı var. Bazı atlar için doğru olsa da bu her at için bu geçerli değil. En tipik örnek olarak Sabırlı’yı gösterebiliriz. Ayrton’un da bu tipte bir at olduğunu düşünüyorum, uzuna çıktıkça bence eksilecek. 1500 iki yaşlı hali için sınır mesafe. Ankara’da bu mesafede açık yarış kazandığını biliyorum ama o koşu, vasat Gürsoyhan ve çok sert tempoya giren Siverek Diyarı’nın sonlarda tamamen durduğu bir yarış olmuştu. Bugün sermayeli bir Oğlum Beratım’a karşı iyice zorlanabilir. Başka da rakip yok gibi görünüyor. Lady Tulpar’a da kaybetmez herhalde.

 

Son ayakta boş kalacak olan Matiz’i yine öne almak lazım. Chandrakanta çok uygun gruba çıkıyor, totosu bozulsa da Gold Chance için de rakipler çok uygun, gücünü koşarsa mutlaka etkili olur. Üç at yazıp bırakabiliriz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,2/5,7,4,6

2.Ayak: 1/3,,2

3.Ayak: 7/2,6

4.Ayak: 1,3,2,6,4

5.Ayak: 2,6

6.Ayak: 9,2,1