• 24 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 4 gün, 19 saat, 52 dakika, 17 saniye önce

İzmir ve Adana’yı herkese açık, kredi düşmeden yayınlıyorum. İzmir programı da fena değil ama asıl hedefim Adana olacak.

 

Ters mesafedeki ikinciliğiyle formunu bulmuş görünen Chaste için bugün şartlar daha uygun.  Öne kolay düşebildiği zaman bu seviyelerde her zaman fark yaratabiliyor, ideal mesafesinde favorim.

Kuma çıkınca mesafe yeteneğini gösteren Aza Lea ve geçebileceği grupta Cassowary daha sonra şans verdiğim isimler.

 

Şifneoğul’un kaba kum için sürat ve kalite barındıran, son derece üretken bir pedigrisi var. Nevzatbey, Beyaz Martı, Bedüş kombinasyonlu bir tay maksimum duruma ulaşana kadar kollanmalıdır. Vasat ilk yarışından sonra biraz kondisyon ve tecrübe kazanıp ikinci yarışını çok gösterişli ve tam da Bedüş torununa yakışır bir şekilde kazandı. Bugün grup biraz sertleşmiş olsa da yine kolay kaçabilme şansı var, bu gruba da adapte olacağını ve uzun süre direneceğini düşünüyorum.

İzmir’de koştuğu ilk yarışa oranla biraz daha iyi duruma gelen Uçan Uçan bugün en etkili İzmir yarışını koşacak. İstikrarlı ve yeterli performansıyla Hazardağı yarışın sigortası.

 

El Nino’nun bu mesafede İzmir’in en iyi ikilisi olduğunu düşünüyorum. 1400’de bile My Freedom’u geçmesi mesafe potansiyeliyle beraber düşünülünce çok değerli bir yarıştı. 1600’de geçileceğini sanmıyorum.

Rakiplerine bakalım. Big Dadaş’ın son yarışında olduğu gibi boş kalma şansı olsa rakip olarak düşünebilirdim ama Harunhan’ın da benzer bir stille öne ısrar etmesi Big Dadaş’ın kendi yarışını koşmasını zorlaşacaktır.El  Nino’yu daha çok beğendiğim için Emperor Sion’u eledim. Big Dadaş için söylediklerim Harunhan için de geçerli. Diğerlerinin kazanması normal şartlarda benim açımdan sürpriz.

 

Torok / Sharp Falcon çaprazlı My Big Boy grubun en nitelikli tayı. Torok’un ilk kendi donundan uzak, kır bir tay verdiğini ilk kez görüyoruz. Sharp Falcon’un renk olarak baskınlığı mesafe konusunda da My Big Boy’un potansiyelini artırıyor. Torok’un zaten mesafe atı verme konusundaki kalitesini konuşmaya gerek yok. İzmir’de doğru koşulabilirse My Big Boy yaz İstanbul sezonu için de ümit veren bir pedigriye sahip. Halis’in idareli binişiyle kazanmaya çok yakın buluyorum, ikinci tek için My Big Boy tercih edilebilir.

Rakip Zafer Meydanı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,1,6

2.Ayak: 8,4,2

3.Ayak: 3

4.Ayak: 4,,5

5.Ayak: 2,1,3,4,5,6,7

6.Ayak: 5,4,1,2,3,6,7,8,10,12,9

 
Cengiz Gürbüz