• 24 Eylül İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 6 ay, 3 hafta, 4 gün, 8 saat, 47 dakika, 6 saniye önce

Son Oğul ve Babaural grubun önündeler. Bir ikidir sert yarışlar deneyip grubuna dönen Baba Ural, Son Oğul’u zorlayacaktır. Son çim yarışında tempo yapamayan Güldürgüldür bu sefer kolay boş kalacak, şanslıdır. Özpar ve Moskova Ateşi yarışın kapalısı.

 

Finesse’in bu kadar favori çıkması çok ilginç. Üç yaşlıların büyüklerle olan mesafe performansını sıkıntılı buluyorum. Behramkale’nin yanına bile gelemeyen Zafer Ateşi’ni gördükten sonra Finesse’in bu grupta favoriliği tehlikelidir. Abbas Yolcu ilk at tutuyorum, zorlanıyor gibi görünse de yaşlı atların tamamına hakim olan Abbas Yolcu önce düşünülmeli. Vıctorys İs Ours da kesinlikle kazanıra girecektir. Yarışın kalabalık olması Oğlum Berat ve Tambora gibi atları da şanslı hale getiriyor, beş atı ayırmıyorum.

 

Hıdden Jewells tam yarışını bulmuş. Ön gruba tutunabildiği zaman, 1400 – 1600 arası çok dirençli ve kaliteli yarışlar koşuyor. Sıfır kaçaklı, dişine göre grupta yakaladığı Grup 2 yarışta kendisi gibi inatçı ve güçlü jokeyiyle alternatif banko olarak düşünebilirsiniz. Grup göründüğü kadar sert değil, İmpulsive’i zaten geçiyor, Sinclar’a 1400’de bile yakalanmadı ki 1600’de bu şartlarda rakibinin bence çok önünde. Perfect Warrior eskisi gibi değil.

Rakip sadece Oradinario tutuyorum. Çok formda oluşunun yanı sıra yarışın yavaşlığına rakiplerinden daha uyumlu bir stili var. Kolay giden, çabuk hızlanan yapısıyla Sinclar – İmpulsive gibi atlardan çok daha şanslıdır.

 

Ana bankom Brave Desicion oldu. Yazmaya başlarsak Oghuz’dan Mortodela’ya giden, Brave Desicion ile bence alakası olmayan atlara yönelmek zorunda kalacağız. Son Ankara yarışı ve İstanbul’da My Billioneire’in kazandığı yarıştaki beşinciliği bu gruba fazla fazla yeterlidir. Yakın bekleme yarışlarına güzel binen aprantisiyle kazanacağını düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,7,9,1,3,4,5,8

2.Ayak: 8,6,11,,5,3

3.Ayak: 1,8,7,4,6

4.Ayak: 1,,5

5.Ayak: 2

6.Ayak: 2,4,8,1,3,12,11



Cengiz Gürbüz