• 24 Haziran Adana

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 4 hafta, 1 gün, 7 saat, 57 dakika, 15 saniye önce

Yedilinin ilk ayağını Lokomotif, Taşkır ve Kırmanşah tutuyorum.

 

Lhazareen grubun üzerinde çim performansıyla günün en net favorisi, benim de ilk bankom. Rakip tutulan Lush Life için 1700’ü biraz uzun buluyorum. Lhazareen’in de uzun performansı çok parlak değil ama 1700’de kim daha çok eksilir diye düşünürsek ben Lush Life’ın daha çok zorlanacağını düşünüyorum.

 

Kar Savuran ve Sabre Dance ayrılmamalıdır. Emerald Green’in ilk yarışı bu grup için gayet iyiydi, start çıkışında dışındaki atın işe yatması sonucu beş altı boy geri kaldı. Ona rağmen ikinciliği, yarış içinde akışı falan güzel. İcraat’tan gelen bu sülale kum atı verme konusunda başarılı sayılabilir, en azından bu seviyeler için. Onu da yazıp ikinci ayağı kapatabiliriz.

 

Strıke Hard’ı bildiğiniz gibi son yarışında tek yazmıştım. Yarış, son yüze kadar baştan sona beklediğim gibi gitti. Son yüzle beraber dışa açılan Strıke Hard’ın aniden durmasına anlam veremedim, atta potansiyel olduğunu görebiliyorum ama neden böyle keskin bir şekilde durduğu konusunda fikrim yok. Gücü bu kadar diyeceğim ama gelip yetiştiren at Indıanapolis olunca sorun yaşamış olma ihtimaline inanmak istemiyorum.  Bugün yine boş kalacak, aynı gruba ilave olarak Dublin var, belki Dublin olmasaydı yine tek bırakırdım ama emin olduğum bir sebep bulmadan aynı riski iki defa almak istemiyorum. Dublin de en az Strıke Hard kadar şanslıdır, ufaltmak isteyenler iki at bırakabilir.

Sonra, Indıanapolis, Creole Swıng ve Prenses Torun.

 

Küçük Matra yarış hayatı boyunca boş kalabildiği her yarış, çimi biraz daha iyi olmak üzere pist gözetmeksizin sonuna kadar savaştı ve üst düzey bir at olmadığı her zaman da kazandı. Bugün 1500 biraz uzun görünüyor ama bu gruba yakalanacak kadar duracağını hiç sanmıyorum, ikinci bankom Küçük Matra.

 

Mücbir favorim olmakla birlikte tek yazmayı riskli ve anlamsız buluyorum. Uzun süredir ilk defa boş kalacağı yarış yakalayan Tuğbey kesinlikle yazılmalıdır. Baba Metin Ankara’da grubun en iyi yarışlarını yaptı. Adana’ya ve mesafeye uyum sağlayabilirse az Mücbir kadar şanslıdır. Uzun süredir kum koşan, çime daha yatkın bulduğum Doğa Üstü günün en cazip atlarından biridir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 1,5,6

3.Ayak: 4,7,,1,3,8

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2,8,3,6

6.Ayak: 2,4,9,8,11,10,14,3,1


Cengiz Gürbüz