• 24 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 1 gün, 19 saat, 42 dakika, 14 saniye önce

Ankara’da dünkü İstanbul gibi yediliyi hedeflediğim, kağıt üzerinde basit görünen yarışlar var.

 

Yarış gören Eren Efendi rakipsiz olduğu bu grubu geçmelidir.

 

Drıve Faster çok iyi yer tutup etkili kısa sprint yapabilmesi ve istikrarlı yapısıyla grubunu bulduğu her zaman kazanıyor. Bugün yine basit bir grupla koşacak, kazanmaya çok yakındır. Sadece Ankaralı’dan Drıve faster’ı zorlayacak bir yarış gelebileceğini düşünüyorum. Son yarışının düzlük görüntüsü sezon başına oranla biraz daha diriydi, Kocakaya’nın en iyi olduğu ve atın gücüne gerçekten bir şeyler katabildiği bir stile sahip, Drive Faster’ı zorlayabilir.

Diğer atlara biraz bakalım. Beyaz Bulut yazalım desem Star Of Melih’ten ötürü boş kalamayacağını düşünüyorum, iki giderek Drıve Faster’ı geçme şansı bence hiç yok. Boş kalmış olsa bile Drıve Faster’ın ön grubu çok kolay yakalayabilen hızlı sprinti kaçak atlar için büyük dezavantaj.  Mıss Eleni ve Magfellow’un maksimum koşsalar bile güçlerinin yetmeyeceğini düşünüyorum. Diğerlerinden bahsetmeye gerek yok.

 

Mavidalga tek mi yazılmalı yoksa arasına bakıp yıkmak mı lazım sorusu Ankara programının en kritik noktası.

Ben tercihimi Mavidalga’yı tek yazıp yedili hedeflemekten yana kullanıyorum. Kaizbert faktörü, atın çok inatçı karakteri, grubun uygunluğu ve boş kalacak olması böyle bir tercih yapmama neden oldu. Tabi burada biraz da atların verdikleri aradan ne kadar etkilendiğiyle ilgili sizin fikrinizin de önemi var. Ben Mavidalga’nın her koşulda yarışını yapacak bir at olduğunu hissediyorum, o yüzden böyle bir tercih yaptım.

 

Kinowa kısa kumda her zaman rakipsizdir, bu gruba kaybetme ihtimalinin olmadığını düşünüyorum.

 

Tabelada Aşemez’i çok beğeniyorum, her mesafede gelebilse de kısa kum yarışlarında, düzlüğe dolu ve iyi yerde gelebildiği zaman çok etkili oluyor. Grup Aşemez için çok uygun, Bildenhan’ın dibinde giderek kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. Boş kaldığı her yarışı sonuna kadar götüren Bildenhan, tek kaçak olarak koşacağı bu yarışta yine uzun süre direnecektir. Yakın bekleyerek iyi bir seviye yakalayan Kırım Beyi ve son yarışını beğendiğim, orta mesafesi daha iyi Şahpazlı son tercihlerim.

 

Son ayakta şanslı olabilecek üç – beş tane at var, azar azar geldik zaten, ayırmadan hepsini yazmanız tavsiyemdir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,6,8,7,9,1,3

2.Ayak: 8,10

3.Ayak: 6

4.Ayak: 4

5.Ayak: 3,1,8,4

6.Ayak: 4,1,7,9,10


Cengiz Gürbüz