• 24 Haziran Elazığ

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 10 ay, 1 gün, 9 saat, 29 dakika, 35 saniye önce

Elazığ’ı ancak teksiz beşli yaparak oynanabilir hale getirmeye çalıştım. İmkanı olanlar, Doğu sevenler değerlendirebilir, oldukça cazip fakat bu paraya rağmen riskli bir kurgu.

 

İlk ayakta aradan sonra performansı düşüş eğiliminde olan atların mücadelesi var. Tempoya tutunabilen, performans olarak da kazanabilecek atlarla risk aldım.

Ümidimsin grubun en güçlü ismi, son yarışında geri gelmiş görünse de tamamen son yüzde enseye basmayla ilgili, yarış orada bitseydi Ümidimsin bu yarışın net favorisi olurdu. Çok çok uygunlaşan grupta iyi koşması gerekir. Toşur yavrusu Camcıbaba’nın da tempo uyum var, orijiniyle koşabilen grubun az sayıda isminden biri. Akyavuz faktörüyle yazılmalıdır. Şimşeinoğlu / Yalaz çaprazıyla sürat yakalayabilen Vedatbaba; Dülocan, Hadrakız mücelesine belirli bir noktadan sonra hakim olup fortoyu bulabilir, dikkat!

 

Tumbul Flower Elazığ tay kalitesi içinde çok iyi bir kum pedigirisine sahip. İlk koşusunda düzlüğe kadar ürkerek koşmasına rağmen önündeki at sayısı azalmasıyla birlikte tatmin edici bir sürat ve devamlılık yakaladı. Bugün daha cesaretli şekilde koşabilirse kilo avantajıyla kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum.

İlk yarışında sapan grubun en süratli ismi Atik Sultan ikinci koşusunda bunu düzeltip yarışın sürat kısmına hakim olmayı başarmıştı. Bugün numara alabilirse – ki bence alacak – bunu daha etkili biçimde sonlandırabilir.

Favori Üçü Bir Arada’nın ciddi bir start problemi var, üstte bahsettiğim iki isimde kaliteli taylar ve Üçü Bir Arada’dan oldukça avanslı koşacaklar. Ben ikisini tercih ediyorum.

Bol şanslar..

 

Beşli Ganyan

1.Ayak: 9,8,10

2.Ayak: 11,9

3.Ayak: 10,2,1,7,13,8,9,4

4.Ayak: 6,1,4,9,10,2,5,13

5.Ayak: 2,1,6,10,11,7,8,3


Cengiz Gürbüz