• 24 Kasım İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 1 gün, 21 saat, 17 dakika, 32 saniye önce

Banko tercihimi ilk ayakta Great Wall’dan yana kullanıyorum.  Mehmet Abi’nin hem nitelik hem nicelik olarak daha iyi ve çok sayıda galobu var ama Great Wall pedigri olarak grubun bir adım önünde. Mehmet Abi ‘nin Kaneko yavrusu olması nedeniyle galopta varını yoğunu verdiğini düşünüyorum. 1000/04 ortalama galop derecesi ve yarışta da az çok buna yakın bir şeyler koşacaktır.

Great Wall az sayıdaki galobuna rağmen iş yarış koşmaya geldiğinde pedigri potansiyeli daha yüksek, yukarılara çıkabilecek bir tay. İkinci anne Second Omen’in Türkiye’de anne olan üç kızı var. Beatrıx, Soothsay ve Great Wall’ın annesi  Autumn Star. Üçünün de babası Mujadil. Beatrıx’in ölçü alabileceğimiz tek tayı James Bond hatırlarsanız ilk yarışında Çelebi Cihan’ın kazandığı Şart-1 de ikinci olurken çok iyi bir yarış koşmuştu, daha sonra çok bekleneni veremedi ve sürekli ara vererek koştu zaten. Ama önemli olan ilk yarışında gösterdiği potansiyel.  Soothsay’i Palu Beyi ile hatırlayabiliriz, Palu beyi kumda mesafe ayırmayan ve Kısa Vade düzeyinde yarışlar koşabilen bir attı.

Great Wall da bu sülalenin ürünü bir tay, fazla sayıda galobu yok ama çok zayıf bir grupla koşacak. Öyle ki en ciddi rakip, nerdeyse bütün sülalesi Maiden kalmış Manisalıkız’ın yavrusu Mehmet Abi. Bu şartlarda risk edilebileceğini düşünüyorum, start yeri de çok iyi.

 

Black King çok formda geliyor, kumu da koşabildiğini biliyoruz, geçen sene Kısa Vade düzeyinde koştuğu yarışlar bu grup için çok yeterliydi.

Saınt Hillarion’un kalitesi malum, geçen sene İzmir kumunda açık yarış kazanmayı başarmış, bir koşuda da protestoyla geri atılmıştı. Aradan gelecek olsa da toplamda sekiz galop-sprint yaparak geliyor. İdman performansında bir eksilme görmedim, geçen sene iyiyken nasıl galop yapıyorsa şimdi de aşağı yukarı aynı işleri yapmış. Çok zayıf grupta mutlaka şans verilmeli.

Son olarak, uzun mesafeye rağmen aradan dönüşleri her zaman iyi yapan Tahiri yazıp ikinci ayağı geçiyorum.

 

Gölkızı’nın çıkmasıyla yarışın biraz zorlaştığını söyleyebiliriz. Gölkızı sağlıklı koşsa burda en kötü ikinci olurdu.

Nevzatbey’in kızı Laluş bu grupta her zaman yazılmalı ki bugün önde boş kalma imkanı da bulabilir. Uzun aradan sonra iyi bir yarış koşan Nevvare, iyi start çeken Yekgün , istikrar yakalayan Almila ve kumu çim kadar olmasa da çok uygun gruba çıkan Meloş dörtlüsünü de yazarak bu zor yarışı geçebilmeyi umuyorum.

 

Uzun arasına rağmen sıkıntısız şekilde öne düşebilirse Dombra ilk atım. Bu grupta üst düzey bir at yok, hepsi çok vasat gruplarda istikrar yakalayan, düşük düzeyli isimler. Dolayısıyla Dombra ara vermiş olmasına rağmen mutlaka yazılmalı. Yarışa da tek kaçak olarak giriyor.

Onun dışında birbirinin çok uzağında olmayan atlar var ve birini diğerinin önüne koymak riskli görünüyor, sıralamam şablonda.

 

Yarenkız , Vasvuş ve Johny Dancer gibi üç tane üretken kum annesine sahip Areshan-Big Suzy-Dıvıne Force  üçlüsünü rakiplerinin bir adım önünde görüyorum ama ilk ayağa göre daha denk pedigrilerin ve idman performanslarının olduğu bu yarışı mümkün olduğunca kalabalık tutmak mantıklı görünüyor.

 

Son ayakta Barskan’ı banko önerip önermemek konusunda epey kararsız kaldım. Eğer Karaçivi olmasa Barskan’ın boş kalacağına emin olacaktım ve günün de bence en sağlam bankosuydu. Ama Karaçivi ilk iki yarışını da kaçarak kazandı, başarısız olduğu son yarışında start yerinin de kötü olmasıyla öne düşme imkanı bulamadı ve etkisiz oldu. Bugün yine kaçmak isterse, en az Barskan kadar öne gelme konusunda kabiliyetli bir tay, o yüzden Barskan için yarış zorlaşabilir.

Yakın beklemeyi çok iyi yapan Eser mesafenin de kısalmasıyla geriden bir ata kolay kolay geçilmez. Barskan boş kalamazsa yarışın da en şanslı ismidir. Son yarış düzelme sinyali veren Harzemşahlı’yı da yazarak günü kapatıyorum.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 2,7,6

3.Ayak: 6,9,12,7,3

4.Ayak: 6,4,1,3,5

5.Ayak: 1,6,7,9,10,5

6.Ayak: 6,2,1