• 24 Kasım Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 3 hafta, 3 gün, 12 saat, 36 dakika, 36 saniye önce

Gönül Kırmaz arkası ikinciliği, iyi yer tutabilmesi, Dehere / Bernardini çaprazı kalburüstü kum pedigrisiyle Sophomore ilk ayağın net favorisi. Öz Kurt performans anlamında Sophomore’un ilk rakibi. Start yeri biraz sorun yaratacak gibi görünüyor, erken yer tutabilirse yarışın içinde olacaktır. Lady Luna’nın potansiyelli bir pedigrisi var, İstanbul yarışları bu grup için yeterli. Kumu sentetik kadar koşabilirse ilk ayağın en cazip ismi. Kuma yatkın pedigrisiyle Lady Aline ve süratiyle Yaşar Baba son tercihlerim.

 

Neredeyse bütün Kocaeli programlarında Ashraqa – Aralyn ikilisini görüyoruz. Bugüne kadar son ellide de olsa hakim olan hep Ashraqa oldu. Ama bugün Aralyn’i daha şanslı buluyorum, kilo ve tek kaçak olma avantajıyla rakibinin bir adım önünde. Cersei Kocaeli kumunu koşabilirse en bu ikili kadar şanslıdır. Hayrullah Doğan ekürisi genelde Pandora – İles  kızlarının taylarını koşuyorlar ve henüz Kocaeli kumunu çok yadırgayan bir atları olmadı ( Kıng Burak ve Müfettiş’i örnek verebiliriz ) Cersei de muhtemelen bunlardan biri olacak. Reach The Top ve Kocaeli kumunu gününde olduğu zaman çok koşabilen Lea daha sonra tuttuğum isimler.

 

Banko tercihimi Kızım Özçelik olarak belirledim. Kocaeli programında kendi grubuna en hakim durumda olan Kızım Özçelik. İlk ayakta Sophomore’un kapalı kutu birkaç rakibi var ama Kızım Özçelik ancak pisti yadırgarsa kaybedecek. Risk faktörü biraz daha düşük olduğu için tercihim Kızım Özçelik oldu.

Kızım Özçelik ile ilgili en büyük soru işareti Ankara kumundaki iki yarışının da eksik görünmesi. Kocaeli kumu özellikle arap atlarını performans anlamında çok fazla etkilemiyor, bu kadar zayıf grup yakalamışken Kızım Özçelik’in artık kolay kazanması lazım. Start avantajıyla öne gelerek, seri bir rakibinin olmadığı bu yarışı bitireceğini düşünüyorum.

 

Casamento, Dilzar, Burundi, Blu Lıon gibi atların varlığıyla beşinci ayağı süratli bir yarış olarak düşünmeliyiz. Kaçanlardan tercihimi Casamento’dan yana kullandım. Kyllachy faktörüyle kaba kum koşacağını düşünüyorum, numarayı almaya da en yakın o görünüyor.

İyi durumdaki Adalson için mesafenin kısalması ve yarış gidişi de olumlu, yarışın en önce yazılacak atı Adalson. Man Of Power gücünü koşarsa iş yapacaktır. Yakın giderek koşabilen Pakbey için yarış gidişi ve grup uygun, mutlaka yazılmalı. Düzelmiş görüntüsüyle My Number’a da son bir şans veriyorum.

 

Kovada için bu mesafe sorun yaratabilir. Dökerbey ve Aynatınaz’ı da yazarak kapamayı daha uygun buluyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,1,11,6,8

2.Ayak: 12,2,8,13,3,7

3.Ayak: 11,2,4,6,3

4.Ayak: 5

5.Ayak: 2,7,9,14,6

6.Ayak: 4,2,1

 
Cengiz Gürbüz