• 24 Mart İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 18 saat, 49 dakika, 40 saniye önce

Zafer Ateşi – Baybaşkan çekişmesine güçlü bir üçüncü şahıs olarak Bıg Brown’un katıldığını görüyoruz. Üç atın da en iyi durumunda olduğu bir yarışı düşünelim, kazanan Big Brown olacaktır. Arasından ve rakiplerinin aşırı formda görünmesinden ötürü Big Brown muhtemelen bu ikilinin oldukça gerisinde kalacak. Big Brown’u kalitesi, güçlü yarış karakteri, yanındaki ata kolay kolay geçilmemesi ve istikrarlı yapısıyla biliyoruz. Son yirmi yarışlık kariyeri için konuşacak olursak, uzun, kısa; sentetik, çim nerde koşarsa koşsun, yapabildiğinin en iyisini sahaya veren bir at. Yani nefesli bir Big Brown’un ara vermiş olsa da hazırlıkları yeterliyse kötü koşmayacağını düşünebiliriz.

Yarışı koşturmaya çalışalım, Yenilmez’in olması yarışın uzun sprint formuna dönmesi açısından çok önemli. Baybaşkan ve Zafer Ateşi’nin son buluşmasında yarıştaki temponun iki at arasındaki farkı eritebileceğinden bahsetmiştim. Yarış biraz süratlenince Baybaşkan, Zafet Ateşi’nin yanında uzun süre kalmayı başardı, bugün bu ikili arasında yine benzer bir yarış göreceğiz, ikisi arasındaki farkın maksimum bir boy olacağını düşünüyorum. Big Brown’a dönecek olursak, Yenilmez’in arkasında, yavaş yavaş yürüterek düzlüğü beklediği bir yarış yapacak. Düzlük dönüldükten yüz yüz elli metre sonra Yenilmez’i ayırıp liderliği alacağını düşünüyorum. Sonra dışında Baybaşkan, onların da dışında Zafer Ateşi’ni göreceğiz. Bu üçlü birbirlerinden kopmadan yüz metre bile devam etseler Big Brown kazanmış demektir.

Yani sonuç olarak, güç, yarış stili ve tempo birlikte analiz edildiğinde bu üçlünün düzlüğün bir yerinde yan yana gelmesi kaçınılmaz görünüyor.  İki aydır idmanda olan Big Brown’u gerçek haliyle izleyeceğimizi düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,1,7,,,2,8

2.Ayak: 1,7,6,2

3.Ayak: 2

4.Ayak: 4,3,2,1

5.Ayak: 5,9

6.Ayak: 3,5,6,4,1,7,9,10,8


Cengiz Gürbüz