• 24 Mart İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 2 gün, 3 saat, 53 dakika, 31 saniye önce

Tuğalp ve Kafadar üzerine iki farklı kurgu çıkardım. Bütçenize göre iki oyunu ayrı ayrı değerlendirebilir veya iki teki aynı oyunda kullanabilirsiniz.

 

Tuğalp gördüğü yarışlarla düzelmeye başladı. Kilosu gözü rahatsız etse de bu grupta bence hiç önemli değ il. Bitirici sürati, iç start avantajıyla bildiğimiz Tuğalp mücadeleye kalmadan işi bitirebilir.Agenor , yürümez de numara Tuğalp’e kalırsa şansı çok daha artacak. Önüne alsa bile beraber koştukları 1600 yarışta Agenor’u kolay şekilde ayırmıştı. Tuğalp zaten istediği yerde çok hızlı arttırıyor. Önündeki atı ayırması problem değil, mesele sona ne kadar sermaye bırakabildiği. Ben risk edilmeye değer buluyorum, Tuğalp’i iç start avantajıyla böylesi bir grupta yakalamışız, bence deneyelim.

 

Kafadar iki yarıştır geçildiği Arbedaş’tan bence bugün daha şanslı. Güngör Ağa, Arbedaş’ı bugün daha etkili sıkıştıracaktır. Önde sadece ikisi kalacaklar ve mesafe Güngör Ağa’nın tacizine çok müsait. Kısacası Kafadar’ın bu kez kaybetme ihtimalini zor görüyorum. Startta biraz fazla kalmaya başladı, on on beş civarı abartma ihtimali Arbedaş’dan daha çok gözümü korkutuyor. Yani sonuç olarak normal bir yarışla bu atları geçmeye çok yakın.

 

Jungle Man numarayı alamadığı zaman güvenilir olmaktan çıkıyor. Bir önceki koşusunda numarayı Gray Tail’e bırakınca düzlükte sıradan bir at performansı göstermişti. Bugün Frighten’dan daha hızlı başlaması zor görünüyor ve yarışta Castaway, Blackball gibi düzgün kısa sprintçiler var. Jungle Man’in Agf si kesinlikle çok abartılı.

Geniş oynayanlar veya iki teki birden tercih edecekler Have A Nice Trip’i de mutlaka düşünmeli.

 

Yamanlarbeyi yarışın objektif favorisi. Geri planda kalan isimlerden Grand Zoff tutuyorum. Kumda kaçayım mı bekleyeyim mi derken zaman zaman tatminkar yarışlar koşup stilini oturtamadan sezonu kapattı. Bekleyen bir Grand Zoff bu grupta iş yapacaktır. The Difference’in son koşusu inandırıcı değil, ilk çim yarışını hatırlayalım, grup içinde potansiyelini en az yansıtmış isim The Difference.  Kum yarışlarıyla nefesini epey geliştiren Rekuva, ikinci anne Harbinger faktörüyle  çimde çok daha etkili olabilir. Bu yarış özelinde üst grup diye bir şey söz konusu değil, dolayısıyla agf oranları çok aldatıcı, yarışın en dikkat edilmesi gereken atlarından biri Rekuva.

Sonra Ateşin Kanatları ve Reflex yazabiliriz.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,6,2,5,7,9

2.Ayak: 1,,4,5,6,2,9,3,11

3.Ayak: 4,1,3,,2

4.Ayak: 13,2,12,9,,1,8

5.Ayak: 4

6.Ayak: 3,7,4,8,5

 

Alternatif

1.Ayak: 1,6,2,5,7,9

2.Ayak: 1

3.Ayak: 4,1,3,,2

4.Ayak: 13,2,12,9,,1,8

5.Ayak: 4,,2,3,6,1

6.Ayak: 3,7,4,8,5

 
Cengiz Gürbüz