• 24 Mart Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 gün, 1 saat, 6 dakika, 47 saniye önce

Rüzgar Gold’un uzunu koşmayacağı yönünde genel bir kanı oluşmuş ki bariz favori çıkmıyor. Ben de eksileceğini, hem de bariz eksileceğini düşünenlerdenim. Bu pedigrinin ve Rüzgar Gold yapısındaki bir atın uzunda eksilmesini beklemek çok normal. Bununla birlikte Rüzgar Gold’un yarış gidişinde çok etkisi olacağını düşünüyorum. Kolay yürüyen yapısıyla Gözüm Kaldı’nın çok boş kalmasını engelleyecektir, viraj sonlarına doğru onu yakalayıp önüne bastırma ihtimali de yüksek.

Veliaht için, ters mesafeye rağmen çok uygun tempolar var,  eğer Gözüm Kaldı’nın düzlüğü önde göremediğini düşünürsek grup da uygun sayılabilir. Çok şanslıdır. Hercules her yarışını zor kazanıyor gibi görünse de bence sermayesi var, mutlaka yazılmalı.

Sonra Gözüm Kaldı, Kara Şimşek, Oğlum Ozan ve Rüzgar Gold.

Nasıl ufaltalım derseniz ben Veliaht, Gözüm Kaldı  ve Hercules şeklinde geçilmesini öneririm.

 

Kavzan uzun mesafe kaba kumda grubun en iyi atı. Badışoğlu’nun idareli binişiyle gücünü koşacağını ve kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum, programı kolaylaştırmak için Kavzan bankosu ideal seçimlerden bir tanesi. Rakipleri sırasıyla şablonda.

 

Yıldırım Ateşi’nin grubun uzun mesafe kaba kuma en yatkın ve en iyi yarışlarını koşan atı olduğunu söyleyebiliriz. Orhanların Orhanları’na kaybettiği uzun mesafe Bursa yarışında aprantisinin çok kötü kapanıp çare bulamaması sonucu ikinci oldu, son yarışını da ben bu grup için yeterli buldum.

Sanibel La etkisi ve son ikinciliğiyle Uçanşah çok aşırı favori çıkıyor, ben hem İstanbul yarışları hem Kocaeli ikinciliğinde Uçanşah’ı beğenmedim. Tayın Sanibel La ile alakası yok. Rcepcan ve Ayşamis gibi atlara, her ne kadar kapanmış olsa bile baş burun hakim olmak bence o kadar güvenilecek bir performans değil.

Sonuç olarak Yıldırım Ateşi’nin rakibine ve gruba göre daha gerçek bir uzun mesafe kaba kum atı olduğunu düşünüyorum, bankom.

Kavzan’ı tek yazacaksanız burayı iki atla kapatmak daha mantıklı.

 

Örümcekbey artık bu atları bir zahmet geçsin.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,6,,3,4,2

2.Ayak: 5,,3,4,6,9,8

3.Ayak: 6

4.Ayak: 1,2,4,5,3

5.Ayak: 1,5,3,6,4

6.Ayak: 5


Cengiz Gürbüz