• 24 Nisan İstanbul ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 11 ay, 3 hafta, 4 gün, 6 saat, 28 dakika, 42 saniye önce

Şablonu yazarken gözden kaçırdığım Akkula'yı ekliyorum.


Canguven
’in son yarışı kalitesini en net gösterdiği yarıştı. Gördüğü yarışlardan sonra gerçek Canguven’i izledik. Ahmet’in daha kontrollü binişiyle bu grubu kolay geçeceğini düşünüyorum, bankom.

 

İBB Koşusu’nda oldukça cazip bir bankomuz var. Katma Değer’i tek yazıyorum. Atların son durumları, yarış gidişini de gözeterek genel bir çerçeve çizmeye çalışalım. Finesse ufak bir operasyon geçirdi, işleri eksik görünüyor. Geçen sene de ara dönüşü koşusunu kazanamamıştı. Corcovado’yu da kovalayarak koşmak zorunda kalacağı için Finesse’e yarış kolay görünmüyor. Pino Sonata 2017’den beri üstüne bir şey koymadı, bu sezon kazanarak dönmesi büyük iş olur. Mister Görkem’i Mimar Sinan üçüncülüğü ve son Cumhurbaşkanlığı yarışıyla birlikte düşündüğümde bu grubu domine edecek yeteneği yok görünüyor. Kazama şansı elbette var ama Zafer Ateşi veya Vıctorys Ours’dan fazla değil.

Katma Değer’e dönecek olursak tam bu pist, mesafenin atı olduğunu düşünüyorum. Geçen sene Tjk Koşusu’nda Finesse hariç bunların tamamını öyle veya böyle geçmişti. Kış sezonu kum yarışları ölçü almayıp nefes açısından olumlu kabul edelim. Sentetiğe dönünce yine gerçek Katma Değer’i izledik. Ulan Bator’un yarım boy dibinde gelebilmek önemli bir iş. Bugün yarış ne uzun ne kısa, tam ideal koşullarında yarışacak. Yarışın kalabalık olması da Katma Değer tipinde, yarışın içinde iyi saklanabilen atlar için avantaj. Elbette kolay bir yarış olmayacak ama yarışın iyi atlarının dezavantajlı pozisyonda olduğu bu koşuda, hem yeteneği hem tam hazır durumda olmasıyla Katma Değer’i denememiz gerektiğini düşünüyorum. Bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6

2.Ayak: 5,9,2,4,3,6,1,7,8

3.Ayak: 9

4.Ayak: 9,7,6,3,1

5.Ayak: 4,5,6,,3,1,2

6.Ayak: 8,12,6,3,2,1,7,4,11


Cengiz Gürbüz