• 24 Ocak Kocaeli

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 4 hafta, 1 gün, 18 saat, 26 dakika, 55 saniye önce

Kocaeli’de toplam üç banko adayım var, en çok ilk ayak Peksoyunoğlu içime sindi. Peksoyunoğlu özellikle son iki yarıştır grubun üzerinde yarışlar koşuyor, bugünkü en sert iki rakibinden Devreş’i son yarışında kolay geçmişti, diğeri Serdengeçer’in son Bursa yarışı beklediğimin çok altında oldu, Peksoyunoğlu karşısında, hafif riskli de olsa elenebileceğini düşünüyorum.

Pedigrisine biraz bakalım, ikinci anne Almimruhiye 22 uzuna yatkın, inatçı tempo atları veren bir anne, Çalık, Metiner en iyi yavruları, ayrıca İlksen de var. Kızı Acarkız henüz bu seviyede bir yavru veremedi ama Peksoyunoğlu biraz daha farklı görünüyor. Bir startı çekmiş, ya öne gelir ya da Serdengeçer’in dibine yatıp iki gider, kazanmaya çok yakındır, bankom Peksoyunoğlu.

Rakip önce Serdengeçer sonra Devreş.

 

Konıgın’in artık ezberlediğimiz üzere boş kaldığında bu tip grupları her zaman geçecek gücü var. La Nouba dışında kaçma ihtimali olan at göremiyorum, aslında o da sonradan stil değiştiren ve yarış başında da çok çabukluk yapamayan bir at. Gündüzeli’nin kaçma denemesi yaptığı atlardan biri diyebiliriz. Bugün nasıl koşacağını bilemiyorum ama Konıgın gibi net bir kaçak varken Gündüzeli bence beklemeyi tercih edecektir.  Kurduğum gibi olursa Konıgın bu gruba kaybetmez, o da günün banko adaylarından bir tanesi ve özellikle alternatif oyun deneme şansı olanlar mutlaka değerlendirmeli, pişman olmayalım. Ayrıca günün ganyanı da var.

La Nouba  bozarsa yarış karışır, grup çok vasat,  Lady Force’dan ters bir yarış gelebilir, onu mutlaka yazalım, sıralamam şablonda.

 

Kavzan koştukça gücünü bulmaya başladı, benim beğendiğim ve sürekli kolladığım atlardan bir tanesi. Bu grupların Kavzan’a hafif olduğunu düşünüyorum, özellikle, yarışın en ciddi atı Sivaslı Musa’ya göre kısa mesafeye de daha yatkın buluyorum. Diğer ve son banko adayım Kavzan.

Rakip önce Sivaslı Musa sonra Kongo.

 

Yarışın bütün atları seri ve kaçaklar, yakın beklemeyi sadece Yenilmez’in becerebileceğini düşünüyorum, dolayısıyla yarışın gidişi ciddi belirleyici olacak.

El Gambo grup içinde start çıkışı en kötü olan tay, son yarışında kimse gitmeyince öne gelme şansı buldu ve kazandı, bugün Tovin, Yaylalı ve Apache Khan varken bence öne gelme şansı yok. Ama yinede, son yarışını 1400/25’e indiren görüntüsüyle, sadece kaçamaz diye elemek içime sinmedi, onu da yazalım.  Apache Khan yazmadan oynamak yapılacak iş değil.

Yaylalı’yı kaçamaz diye, hafif çekinerek de olsa eledim.

 

Ova Kartalı istikrarlı yapısı, yeterli gücü, grubun uygunluğu ve tam mesafesinde koşacak olmasıyla yine çok şanslıdır. Tıme Attack ve Magrib ikilisinden maksimum performans gelirse Ova Kartalı’nı sıkıntıya sokabilirler, öncelik bu üçlüde.

Sonra, sert gruba rağmen tam mesafesine çıkan Musyus, diğer Yonaguska Rüzgar Gold ve aradan dönmesine rağmen her zaman çekindiğim Coritiba üçlüsü yazılabilir.

 

Tanatar, Filozof Tay ve Fordta Tek’den numarayı alır, kaba kumu çim ve sentetik gibi koşacağını zannetmiyorum ama yine de görmeden 1200’de Tanatar’ı elemek risklidir. Dünkü Azadağa örneğinde de olduğu gibi, arap atları için koşmadan mesafe ve pist öngörüsünde bulunmak her zaman tehlikeli. Sonuç olarak kaçanlardan sadece Tanatar yazılır.

Favorim Aynatınaz, biraz kısa gibi görünen mesafeye rağmen, özellikle Mertadam ve Nasuhoğlu’nun son yarışındaki çok etkisiz hallerini gördükten sonra Aynatınaz’ın çok çok şanslı olduğunu düşünüyorum, zorda kalsam tek bile önerebilirdim ama Mertadam’ın ne koşacağı hiç belli olmuyor, cesaret edemedim.

Son ayak önce Aynatınaz – Mertadam sonra Nasuhoğlu – Tanatar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 3/4,2,8,6,10,11

3.Ayak: 7/2,,4

4.Ayak: 1,2,3

5.Ayak: 7,1,3/9,2,5

6.Ayak: 1,4/5,6