• 24 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 17 saat, 18 dakika, 2 saniye önce

Naldökenli Gagkoş’un ilk yarışına çok güvenemedim, kaybedebilir. Caferağa’yı son yarışında da baya tutuyordum ama geri geldi, eksik mi koştu grup mu sertti çok anlayamadım ama Mehmet Abi ile foto olan bir at bu grupta yazılmalı. In The Navy’i de kesin yazalım. Sonra Oğlum Cem, Sound Of The Wind ve gelişim gösteren Wıre To Ellıe.

 

Tuncal Hanım son yarışında öne biraz daha kolay düşse kazanacaktı, zamanla bu grubun ötesine geçeceğini düşünüyorum, kaba kuma çok yatkın bir kısrak sülalesi var. Hayatvar’dan erken kurtulabilirse bence zor kaybeder, plase banko arayanlar için kesinlikle denenebilir.

Nevzatbey kaba kumda benim en çok beğendiğim ve güvendiğim aygırlardan bir tanesi. Aynı Yalaz gibi hemen hemen bütün yavrularına benzer eşgal ve kum yeteneği veriyor. Bilgin kısrak babalı Torunum Ece de zamanla mutlaka gelişecektir, bugün de şansı var.  Altın İklim son tercihim, bugün tek yazılması çok risklidir.

 

Tralles Girl Amberim starttan çıkamazsa bu atlara zor kaybeder, Amberim de starttan çıkarsa Tralles Girl’e zor kaybeder, İpekkız da yazıp biraz daha sağlam geçelim.

Hamarat’a mesafenin epey uzun olduğunu düşünüyorum.

 

Dördüncü ayak yarış gidişine çok bağlı. Ferhathan, Flash İs Black ve Pepito öne gelme ihtimali olan atlar. Ferhathan son yarışında kaçarak bambaşka koştu, bugün bekleme ihtimali bence hiç yok. Ama start çıkışı Flash İs Black kadar seri değil, öne kolay çıkıp çıkamayacağı bence yarışın kilit noktası. Pepito için her yarış başka şey deneyen Kuyumciyanlar geçen sefer de kaçmayı denedi ama Pepito yine olmadı. Bugün en mantıklısı yakın bekleyerek koşması, yarış biraz süratli giderse, mesafe beceriksizliğine rağmen uygun grubu geçebilir. Predestination her şekilde yazılmalı

Yarış gidişinden emin olsam aslında burası risk alınabilecek bir yer ama çok fazla belirsizlik var. Uzuna yatkın bulmasam da Flas İs Black bile beklenenden boş kalırsa tehlikeli olabilir. Beş atın dördü bende olacak.

 

Grubuna ve mesafesine çıkan Sonkalelim yarışın net favorisi. Ancak Dinçbey zorlayabilir, iki at yazıp geçelim.

Yedikaranfil boş kalacak ama Yolaşan’a bile direnemeyen son haliyle burada yazmak bana mantıklı gelmedi. Sonkalelim’in de kaçan atı düzlüğe önde çıkarmayan stili onu zorlayacaktır.

 

Vanlımaho’nun son yarışı hem stil hem performans anlamında muhteşemdi. Sonkalelim’i de veren Nurdanay kaba kumda gerçekten yetenekli bir anne. Vanlımaho yine kazanmalıdır.

Bol şanslar.

 

1.Ayak: 2,3,5,1,6,7

2.Ayak: 12 / 11,1

3.Ayak: 1,2,5

4.Ayak: 5,1,3,2

5.Ayak: 1,4

6.Ayak: 3


Cengiz Gürbüz