• 24 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 3 hafta, 2 gün, 21 saat, 19 dakika, 5 saniye önce

Power King, Harunhan ile yarışın her yerinde sürat yapmak zorunda kaldığı son yarışında şahane bir performans ortaya koyup potansiyeline tamamen ulaştığını gösterdi. Bugünkü gibi 2000 üzerine çıkan mesafelerde boş kalmış Power King ile baş etmek çok zor. Özcan da en iyi olduğu, en sevdiği yarış tipini koşacak. Jokey, at uyumu olarak da Power King potansiyelini en etkili şekilde ortaya koyacağı jokeyle koşacak. Kolay bir yarış kazanmasını bekliyorum.

 

Memduhağa İzmir kumunda ( Turbo da dahil olmak üzere ) benim izlediğim en güçlü; aksiyon yapısı, yarış stili itibarıyla da en estetik, izlemesi zevk veren kum atı. Arap atçılığında sprinter at üretebilen aygır sayısı çok çok az, Öztay’ın oğulları Özhaber ve Güntay bu konuda çok başarılı ve özel isimler. Özhaber, Memduhağa gibi kilit özellikleri tamamen babaya ait bir kum şampiyonu da vererek gücünü tamamen kanıtladı. Sonuçla ilgili yorum yapmaya gerek yok, geçilme ihtimali söz konusu değil.

Sıralı için kesinlikle Mezithaber tercih edilmeli.

 

Aksakallı Can Dadaş’ı bozarsa El Nino, bozmazsa Can Dadaş kazanacak. Özcan’dan bu yarış özelinde her türlü hamle gelebilir. İki atı ayırırsak Özcan’ın insafına kalmış olacağız ki Özcan’ın yarış içinde verdiği kararlar tahmin edilebilir değil.

 

Angel Of Death ve Lead Soldier bana göre bu mesafenin atları değil, gele Lead Soldier’a 1600’den sonrası ancak alt grupta güvenilebilir. Ters sonuç çıkarabilecek bir yarış. Gray Tail ve Urla Karası mesafenin uzamasıyla sonucu değiştirebilecek isimler. Muammer Bey’e de bugün dikkat edilmeli.

 

İnnovation numarayı almadığı zaman zorlanacağını son koşusunda ne tşekilde gösterdi. Bugün de ön grupta sert bir mücadele var. Oya, Güzinka; İnnavotion’u rakip görüp yine erken yürüme ihtimali bulunan Safnur yarışı İnnovation’u bozacak sürate çıkarabilirler. Dikkatli olunması gerekn bir koşu. Sıralamam Safnur,  İnnovation, Gıallo Ragazza, Ateşgeçirmez ve Jak Vjetar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2

2.Ayak: 7,10,5

3.Ayak: 3

4.Ayak: 1,4

5.Ayak: 2,8,1,4,5

6.Ayak: 3,1,2,4,6


Cengiz Gürbüz