• 24 Temmuz Buırsa

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 8 ay, 5 gün, 4 saat, 24 dakika, 30 saniye önce

Kumda çok daha etkili kaçabilmesi gereken Düzlük Prensesi uygun grubu geçmeye çok çok yakındır, ilk altılıda banko tercihim.

İkinci koşuda Kurtel ekürisinin gizlediği, kesin etkili olacak taylar var ( Good Breeze, Junior Çınar )İlk altılının para yarışı burasıdır. Dikkat edelim.

 

Romolo için bir at pist, mesafesi dışında ne kadar hoyrat koşulabilir dersi veriliyor. Özel koşulları olan bir at, bunun dışına çıkılırsa şansı sıfır. İzmir’e gittiği iki yarışta da viraj dönmedi, aldığı sonuç asla ölçü değildir. İstanbul 2000 metre koştu, onu da yapamadı. Bugün sahneye çıkabilmesi adına gerekli her şey var.

Celaliye yarışı sprinterlerin lehine bir sürate taşıyacaktır. Melina Hanım da uzun sprint istediği için tembel bir yarış tercih etmeyecek. Bu şartlarda, ön tarafı zayıf yakalayacak Romolo’nun çok etkili geleceğine inanıyorum. Keşke biraz daha kısa olsaydı ama o zaman da Celaliye’nin bitirme şansını konuşuyor olabilirdik. Sonuç olarak ben kazanmasını bekliyorum, ikinci altılıda bankomdur.

İlk altılıya Team Master ilave ediyorum, ikisi yeterli olacaktır.

 

Rotavatör idman pistinin en hazır ismi görünüyor, favorim. Sea Breeze az sayıda iş yapmasına rağmen tatmin edici görünmüş olmalı ki yarışa yazılmış. Grubun çok ötesinde orijin gücüyle ikinci şans onda. Delfina gibi hemen hemen bütün taylarına sürat taşıyabilen bir kısrağın yavrusu Seyir’in oğlu Last Conqueror da fena olmayan idmanıyla ihmal edilmemeli.

Diğerleri orijin – galop performansı itibarıyla oldukça sürpriz konumdalar.

 

Tabelada yarış gidişi belirleyici olacak. Atakan Abi muhtemelen Plovdiv’i önüne alıp her zaman yaptığı şekilde virajda arttırarak avans isteyecek. Temponun viraja kadar yükselmeyeceğini düşünüyorum. Plovdiv, Atakan Abi’nin yanında kalabilirse hem ona hem arka gruba direnecektir zira geriden geleceklerin şu anki durumlarıyla gelebilmeye pek halleri yok. Yine de, benzer stilli iki atla geçiş yapıp yarışı jokey inisiyatifine bırakmak  bana yüzde yüz emniyetli gelmedi. Kilo ve jokey avantajını elinde bulunduran, bu pistte kendini gösterebilen Pachinko sigorta olarak tercihimdir.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 2 ( Düzlük Prensesi )

2.Ayak: 2,3,8

3.Ayak: 4,1,7,5,3

4.Ayak: 7,3

5.Ayak: 9,11,8,4,1,2,3,7

6.Ayak: 2,6,5,9

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 7 ( Romolo )

2.Ayak: 9,11,8,4,1,2,3,7

3.Ayak: 2,6,5,9

4.Ayak: 5,6,3

5.Ayak: 2,5,7

6.Ayak: 8,9,4,3,15,6


Cengiz Gürbüz