• 24 Temmuz Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 3 gün, 23 saat, 53 dakika, 37 saniye önce

Prenses Nehir Ankara’da ümit verici şekilde kazandığı Maiden sonrası İstanbul’da bir türlü bekleneni veremedi. Bursa’daki iki yarışında da Ankara’da Maiden’dan çıkan görüntüsüne yaklaştığını ve kısalan mesafede çok daha etkili olacağını düşünüyorum. Startı ağır almasa aslında tek bile bırakabilirdim ama cesaret edemiyorum. El Gambo öne gelebilirse bu grupta yetmiş kiloyla da yarış bitirebilir. Şansı tamamen start çıkışına bağlı. En iyi yarışını kısa çimde yapan Mıster Rıpley, Bursa çiminde istikrar yakalayan Jettay, yeterli  kumaşıyla Çebertay ve kısası iyi olan Stenane Pena yarışın kapalısı.

Prenses Nehir’i teke yakın tutuyorken yanına bu kadar at yazmak pek içime sinmiyor ama kapalısı için de ayırmamak lazım. En azından yedili plaseye tek yazılabilir.

 

Hıll Head, Antonov ve eski durumunda olmasına rağmen en iyi olduğu mesafeye çıkan, boş kalır görünen Perfect Yıldız yeterlidir.

 

Nazluş’ın kızı Twınkle’ın yarışın favorisi Fibonacci’den kat kat üstün potansiyeli var. Gelişen tecrübesiyle kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum. Ufatmak için tek bırakılabilir.

Fibonacci, ilk yarışında tam gücünü koşmadığını düşündüğüm Broxa, fena olmayan yarışıyla Hıgh Speed Train ve vasat galoplarına rağmen çime çıkınca değişebilecek pedigrisiyle Propertıes yarışın kapalısı. Twınkle beklediğim yarışı yapamazsa Fibonacci’nin favoriliği güvenilir değil, yarış ters bir sonuçla bitebilir.

 

Üç yaşlıların bu seneki en iyi Yalaz yavrusu Altepe’yi tek yazıyorum. Henüz ikinci koşusunda Rusdamat, Panama gibi iki tane Kaizbert yavrusuna hakim olurken üst düzey bir tay olduğunu net şekilde gösterdi. Son İstanbul koşusunda uzun süre yazayım mı diye düşünüp, şablon fiyatı gereği dışarıda bırakmıştım ve sonuca bakıldığında o yarışın en iyi atının Altepe olduğunu düşünüyorum.

Pedigri olarak kuma daha yatkın görünüyor. Bugün Romeo gibi bütün yarışlarını tuta tut kazanan, ikinci koşusu hariç en iyi yarışı hakkında pek fikir sahibi olamadığımız bir tayla koşacak. Romeo’nun henüz Altepe seviyesinde bir atla koşmadığını düşünüyorum, biraz sıkıştıran bir at çıktığında Romeo’nun gerçek gücünü anlayacağız ve bence bugün Altepe karşısında en ciddi sınavını verecek. Benim tercihim Altepe’den yana, bankom.

 

Son iki ayak sıralamama şablondan bakabilirsiniz. Altepe riskini almışken, son ayakta Eren Efendi’nin Lucky Racer’dan kafa alamam ihtimalini değerlendirmek istiyorum. Ufak oynayanlar için Eren  Efendi de günü tek yazılabilecek atlarından bir tanesi.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,1,7,3,4,5

2.Ayak: 6,4,2

3.Ayak: 8,,4,3,5,7

4.Ayak: 1

5.Ayak: 5,2,3,6

6.Ayak: 5,,2,4

 

Plase

4 / 8 / 6 / 8 / 1 / 5,2,3 / 5


Cengiz Gürbüz