• 25 Ağustos İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 4 hafta, 2 gün, 9 saat, 18 saniye önce

Anhors Aweıgh, Mob Rules arkası çok ümit verici ilk yarışından sonra bir yıl doping cezası aldı. Aylardır bu yarışa hazırlanıyor, grubun üzerinde kumaşıyla favorim. Son yarışı Maiden seviyesinin üzerinde olan, güzel pedigrili Honey Ryder, Ankara’nın bugünkünden daha iyi gruplu Maidenlarında güzel işler yapan Fly Gırl ve birini sınıf kısa çim pedigrisiyle Freedom Flıght yarışı kapatır.

 

Ulukız ve Düşlem ikilisi muhtemelen önceki yarışlarında olduğu gibi bir – iki gidecekler. Ama şöyle bir şey var, Düşlem numarayı Ulukız’a verirse lüt yaparak yakalaması çok zor, Selim gözü karartarak öne gelmeyi deneyebilir ki bu noktada yarış risk almaktan çekinilmesi gereken bir hale gelecek. Güle Güle ve Madam Elli’yi de yazarak kapalısıyla geçiyorum.

 

Yele çok güçlü bir kısrak. Son koşusunda dış starttan çıkıp öne erken gelememesine rağmen kazandı ve zor bir yarışı kurtardı. Bu gruptaki herhangi bir tayın o yarışı yapabileceğini sanmıyorum. Bugün az atlı grupta, tek kaçak olarak koşacak, mesafeye de çok yatkın oluşuyla kazanacağını düşünüyorum.

Rakipleri eleme sebeplerimden biraz bahsedeyim. Fırey Fates mesafenin uzamasıyla bu sefer epey tutuluyor. Ben de uzunu daha iyi koşacağını düşünüyorum ama boş kalan Yele’yi geçmesi bence zor. Yele de mesafede daha iyi olacak. Magı Beauty yetenekli bir tay fakat henüz Yele’yi geçecek yarışı olmadığını düşünüyorum. My Will çimde beklenmedik bir değişim gösterdi, kapalı kutu olmasıyla kesin konuşmak zor, risk alıp, biraz da Yele’nin boş kalışına güvenerek eledim. Run For Derya ve Şeker Hanım da bence Yele’nin gerisindeler.

 

Transit favorim olmakla birlikte tek tutmuyorum. Emmi’nin erken yürütmesi, yarışın yetenekli kısacıları Koşanağa ve Oğlum Emir’i şanslı hale getirecektir, denemeye değer.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,8,3,6,9,11

2.Ayak: 1,12,11,4

3.Ayak: 5,2,3,4

4.Ayak: 6

5.Ayak: 4,3,5

6.Ayak: 8,14,13,11,4,1

 
Cengiz Gürbüz