• 25 Aralık İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 4 hafta, 2 gün, 18 saat, 15 dakika, 52 saniye önce

Yedili Ganyanın ilk ayağını artık Lady Hatun’un kazanması lazım.

 

Kumu ve mesafeyi koşabilmesi ve şartlarının da açık olmasıyla Faırly Border çok uygun gruplar yakalayabiliyor. İzmir’in Bursa’nın özellikle uzun mesafeli kum yarışlarında çok zayıf atlar var. Bugün de çok değişen bir şey yok, Faırly Border bu atlara kaybetmemeli.

Çok ters at arayanlar Fast Stars Lıne’ın kardeşi Fast Flyıng Star’ı değerlendirebilir, ilk yarışı kötü değildi, baba Dai Jin olunca beklenti içinde olmak yanlış olmaz, İzmir 1200 galobunun sonunu 24’e indirmesi de olumlu.

Prodıgy, Serotonon gibi atlarla hiç uğraşmak istemiyorum, Faırly Border’ın yanına yazılacak rakipler değil, ancak Faırly kötü koşarsa şansları olabilir.Atletico geçen senekinin üçte birini koşmuyor.

Sigorta olarak bir at daha Garipağa’i yazabiliriz, mesafeyi ne kadar koşabilir tereddütlerim var ama ola ki Faırly Border eksik koşarsa dişi atların önünde olduğunu düşünüyorum, cazip de çıkıyor, yazılabilir.

İlk ayağı özetleyecek olursam ya Faırly Border’ın tek yazılmasını, ya da dişi atları hiç bulaştırmadan cazip ikili Garipağa, Fast Flyıng Star’ı da yazıp üç atla geçilmesini öneriyorum.

 

Rumba’yı son kaba kum yarışında çok önlerde önermeme rağmen performansını beğenmedim. Neye göre bu grupta 35 lik favori çıkıyor anlamış değilim. Kumdaki görüntüsü hiç iyi değildi. Bu yarışta gücünü koşması durumunda Rumba ve Akoya Pearl ikilisini ezip geçecek Yorkwille Queen ve Bade Hanım gibi atlar var, Ciminli ve Alfa Kızı’nı da yazıp kapalısıyla geçmek en mantıklısı.

 

Siverek Diyarı’nı yine çok öne tutuyorum ama mesafenin 1600’e kadar uzamasıyla zorlanabileceğini düşünüyorum. Genel kanı Gürsoyhan’ın uzunda daha iyi koşacağı yönünde ama eğer bugün Gürsoyhan Siverek Diyarı’nı geçerse bu Gürsoyhan’ın uzayan mesafede bambaşka bir at olmasından değil Siverek Diyarı’nın anormal eksilmesinden kaynaklanacak. O yüzden asıl çekincem Siverek’in performansı. Ankara kumundaki 1500 yarışın sonlarında nasıl emeklediğini biliyoruz. Yine de, boş kalacağı her zaman Siverek Gürsoyhan’ın önündedir.

Rakip önce Caharkala yazalım, Anakraliçe’nin tayları hem kaba kumu hem mesafeyi seviyorlar, Dehere’den olma Caharkala 1600’e uzayan mesafede ve kumda çok etkili olabilir. Son sırada Gürsoyhan.

 

Mehmet Abi startta anormal takılmazsa bu atları kolay geçer, gün içinde iki banko önerim var, biri Faırly Border diğeri Mehmet Abi. İkisini birden ya da hangisi içinize sinerse onu tercih edebilirsiniz.

Startta çok kalırsa diyerek Oğlum Cem’i de ben kendi oyunuma yazacağım. Son yarış mesafe uzun geldi ,Oğlum Cem en iyi yarışını 1200’de koşuyor ve Mehmet Abi’yi görmezden gelirsek kalan grup uygun.

 

Orhanların Orhanı ve Poyrazefe ikilisi gruptan ve İzmir’in hala Maiden kalan üçlü araplarından farklı potansiyeldeler. Maiden kalmalarının sebebi geç koşmaya başlamış olmaları. İkisini de yazarsak son ayak büyük oranda kapalıdır.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6/9,3

2.Ayak: 1,4,2,3,8,12,9

3.Ayak: 3,1,2,5,7,9

4.Ayak: 5,1,4

5.Ayak: 3/1

6.Ayak: 3,4