• 25 Aralık Urfa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 4 ay, 1 hafta, 6 gün, 21 saat, 12 dakika, 11 saniye önce

Son koşusunda yakın bekleyerek ikincilik yapan Black Grape’in artık bu grubu geçmesi lazım. Dirençli kaçabilen bir tay olacağını sanmıyorum, iki tekli oyun yapacaklar Black Grape’i risk edebilir.

1400’e daha yatkın görüntüsüyle Yapraklım, yarış gördükten sonra biraz daha iyi koşan, üst düzey pedigrili Zvejdam ve istikrarlı Siverdays geniş oynayanlar için ilk ayak sıralamam.

 

Amara ve Özperi yarış performansı, pedigri ve mesafeye uyum gibi yarışın en önemli detaylarında grubun önündeler. Özellikle 1700 faktörü bu ikilinin çok öne çıkmasını sağlıyor.

Uzun süre öne yakın ve kolay gidebilen stiliyle Karınca Ceren bu mesafede fark yaratabilir, sigortamız olsun.

 

Dördüncü ayağın Agf tablosu beni çok şaşırttı. Kralsın’ın gruba hakimiyeti herkes tarafından kabul edilmiş. Maiden’dan kolay; fakat bence sermayesiz çıkan Kaçar Fevzi de Cihana Bedel, Takipetbeni, Sparton Honor gibi atların hemen önüne alınmış. Oldukça cesur bir Agf sıralamasıyla karşı karşıyayız.

Yarış gidişini biraz analiz etmeye çalışalım. Spartan Honor’un çılgın sürati 1400 ve üstü yarışları bekleme atlarına uygun hale getirecektir. Kralsın bütün birinciliklerini iki gidip kaçan atı kolay ayırarak veya numaraya çıkarak kazandı. Sparton Honor tarzı uzun süre sürat yapabilen, düzlüğün tamamında mücadele etmesini gerektirecek bir rakibi yoktu. Bugün rakibini önüne alsa bile ayırmak için epey uğraşmak zorunda kalacak. Cihana Bedel de yakın bekleme yarışını çok etkili koşabiliyor. Dolayısıyla yarışın hızlı başlayıp o şekilde devam edeceğini ve özellikle Spartan Honor’un Kralsın’ı zorlayacağını düşünüyorum.

Takipetbeni, daha önce Kralsın ve Cihana Bedel ikilisine geçilmiş olsa bile o yarışlar rakipleri için daha uygun gelişmişti. Bugün mesafenin ve yukarıda bahsettiğim yarış gidişinin yardımıyla son iki yüzün en etkili ismi olacağını düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,,10,12,7

2.Ayak: 5,3,8,10,9,4,7,2

3.Ayak: 6,10,3

4.Ayak: 6

5.Ayak: 2,1,4,11,7

6.Ayak: 6,1,2,5,8,9,3,7,14

 

Cengiz Gürbüz