• 25 Haziran Gazi

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 4 hafta, 1 gün, 16 saat, 14 dakika önce

Genelde, bu tip özel programlarda ilk ayakta tek yazmaktan imtina edilir. Açıkçası benim de çok hoşlandığım bir şey değil ama bir taraftan da en doğru oyunu nasıl kurabilirim hesabı yapmak zorundayız. Bütün program içinde benim yanına yazacak at bulamadığım Tatvan İncisi oldu. Son yarışını biraz mesafe problemine ve keyifsiz gününde oluşuna bağlıyorum.

Diğer atlarla Tatvan İncisi’nin kıyasını yapmaya çalışacağım. Ayza çok iyi durumda ama 1600 sınır mesafesi ve en geriden gelip bu grubun tamamını geçmesi çok zor. Benzer şeyler Ice Prıncess için de geçerli. Chachkova bu gruba sürekli geçiliyor, Mi Bombon’a geçildi, Mandarin’e geçildi, Tatvan İncisi’ni zaten hiç geçemedi. Maksimum yapacağı şey yine tabela sonu olacaktır. Iskra son yarışında ezberbozan bir yarış koştu. Tatvan’ın mesafe problemi ve yarışın az atlı oluşunun Iskra’yı kazanıra kadar getirdiğini düşünüyorum. Bir önceki yarışında Ayza’ya uzak geçilen bir atın bu kadar değişebileceğini sanmıyorum. Bugün orta mesafede Tatvan incisi’nin gerisinde ama yüzde yüz içime sinerek eleyemediğim tek atın da Iskra olduğunu bilmenizi isterim. Mi Bombon 400/26, 600/37, 800/51 gibi muazzam lehine tempolarda boş kaldığı bir yarışta bile Tatvan’ı geçemedi, o gün gelemiyorsa hangi koşulda gelecek, bence zor. Mandarin geçen seneki gibi değil, yarış görse de pek işe yaramamış görünüyor. Diğerlerinden bahsetmeye gerek duymuyorum. Ekürisi Wıllpower da canı istediği zaman Tatvan kadar koşuyor.

Velhasıl, mesafesine dönen ve bu gruptaki hiçbir atın orta mesafe kalitesini yakalayamadığı Tatvan İncisi’nin kazanacağını düşünüyorum, bankom.

 

Nenhatun Koşusu, günün cazip sonuç çıkarma ihtimali en yüksek yarışı. Son koşusunda bu grubun çoğuna net hakim görünen Flashıng Gırl favorim olmakla birlikte tekim değil. Hatche’yi çok tutuyorum, taylığından beri ne olduğunu anlamakta zorlandığım atlardan bir tanesiydi. 1600 çimde, cuma günkü Orhan Doğa Özsoy Koşusu ikincisi Churchill Fire’ile yarış sonuna kadar beraber geldiği 1600 yarışı muhteşemdi. O koşudan sonra bu kadar geride kalması sanırım biraz Kocakaya’nın Impassable Girl tercihiyle alakalı. Hatche’nin, tepeden tırnağa bir uzun mesafe dişisi olduğunu ve bu grupta kesinlikle iş yapacağını düşünüyorum. Mıss Helin’in son yarışı hiç anlayamadım, öne gelememek mi bu kadar etkiledi yoksa başka bir şey mi var tam olarak bugün anlayacağız. Şimdilik aklımdaki en kuvvetli ihtimal gücünü koşmamış olması, Mıss Helin’in uzundan ve yarış gidişinden etkilendiğini sanmıyorum. Black Chınese son yarışında kapanmış olsa da daha iyisini yapabilir görüntüsü yoktu, en azından Flashıng Girl’e yine bariz şekilde kaybedeceği sonucunu çıkarabiliriz, ama bu kadar ata tabi ki yazılır. Mesafede beklediğimden fazla değişen Yiğitalp’i kesinlikle yazmanızı öneriyorum, 2100 gibi bir mesafe olsa çok daha iddialı konuşabilirdim. Uzun mesafeye rağmen kalitesiyle Lady Girl ve hala gelişim içinde olan Petıt Kurt son tercihlerim.

Sonuç olarak, Black Chınese ve Flashıng Girl’ün elele uzak ayıracakları bir yarış olacağını hiç sanmıyorum, mutlaka beklenenin dışında atlar yarışın içinde olacaktır.

 

Tatvan İncisi olmasaydı eğer bankom Saadın Gücü olacaktı ama daha sağlam bulduğum için Tatvan’da karar kıldım. Saadın Gücü’nü önde görmemin temel nedeni Denizim’in mesafeyi becerememesi. Ama son yarışlarının tekrar izlediğimde Saadın gücü’nün çok da bariz hakim olmadığını ve üç yüz metre kısalan mesafede Denizim’in daha iyisini yapabileceğini düşündüm. İkisini ayırmıyorum. Storm Girl tabi ki yazılmalıdır. Canı istediğinde deliren Altıncı His, son yarışını çabuk hızlanabilme özelliği, jokeyinin muazzam yarış okumasıyla kazanan Gürsu ve yine boş kalma imkanı olan, Gündüzeli’nin altında değişen Madrabaz diğer tercihlerim.

 

Fınesse kapanmasaydı Pershing’i ne kadar sıkıştırabilirdi? Herkesin aklındaki soruya benim de kesin bir cevabım yok. Ama favorimin net şekilde Pershing olduğunu söyleyebilirim. Bu iki at sadece son yarışlarından ibaret değiller. Fınesse’in becerebildiği en büyük iş Eskayra’yı iki boy ayırmak olurken Perhing Erkek Tay Deneme’yi 34 içinde kazandı, Copperfield gibi bir atı 1400’de geçebildi ki bu grupta bunu sadece Pershing  başarabilir. Son yarışını kazanırken de sermayesiz değildi. Yani yarışın haklı ve gerçek favorisi Pershin’tir. Fınesse için Özcan Yıldırım ‘’ panik ‘’ yapısı biraz sorun yaratabilir. Son yarışından sonraki suçluluk psikolojisi ve bugünkü aşırı kazanma isteği Fınesse’in üstünde enteresan şeyler denemesine sebep olabilir. Virajda, dış kulvarı çabuk bulmak için biraz erken yürüyüp fazla koşması benim aklıma gelen ilk ihtimal. Sonuç olarak Pershing de Fınesse de şanslıdır ama Pershing daha şanslıdır.

Tek bir cazip at tutuyorum, o da Sinyor Şamil. Bugüne kadar gerçek gücünü gösterebileceği hiçbir yarış koşmadı. Sinyor Şamil’in İstanbul düzlüğü, kuru çim ve 2400 üçlüsüne çok yakışacağını ve mutlaka adını duyuracağını düşünüyorum.

 

Rebell Yell ve Seyyah ikilisiyle Anafartalar’ı yeterli buluyorum. Cerastes uzunda yapsa da sentetikte kaba kum kadar işlemeyecek gibi geliyor bana, ama ne olursa olsun atın süper bir potansiyeli var, geniş oynayanların yazması daha sağlıklı. Navaho’nun da çıkacağına dair haberler var.

 

Son ayakta Cankardeşler’i yıkmayı tercih ediyorum ve bence geçilmesi imkansız değil. 1200/16 içinde kazanan Ova muazzam bir kısa mesafe atı oldu, aynı yarışta Cankardeşler koşsa daha iyisini yapabilir miydi tartışılır, bugün de en iyi odluğu mesafelerden birinde iyi koşacağını düşünüyorum. Budakhan, Kırdeniz, Olgunabi, Uçarer ve Uluer yazarak kapatıyorum. Özellikle Olgunabi mutlaka yazılmalı.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 12

2.Ayak: 4,6,11,2,20,9,14

3.Ayak: 12,7,15,3,10,11

4.Ayak: 10,3,14

5.Ayak: 12,13,,3

6.Ayak: 2,6,5,1,3,9,10

 

Cengiz Gürbüz