• 25 Haziran İstanbul

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 9 ay, 3 gün, 15 saat, 47 dakika, 54 saniye önce

İstanbul’da tuzak yarışın Orhan Doğa Özsoy Koşusu olmasını bekliyorum.

Romanı Kalibre ilk kez stili rakibinin birden fazla olduğu ve oldukça kalabalık bir yarış koşuyor. Rotavatör ve özellikle Grey Kurt numarayı isteyecek. 1600 metrede ve öne düşememiş bir Romani Kalibre için yarış görünenden çok daha zor geçebilir. Startı zaman zaman aksayarak alması ve buna önlem olarak dış start istememesi kendisini ilk defa beklemeye zorlayabilir.

Yarışı Romanı Kalire’nin negatif senaryoda kalmasını önceleyerek düşünmeliyiz. Favorim Thor The Wings’tir. Bu tayın esas kalitesi henüz ortaya çıkarılamadı. Değişken mesafe ve yarış stilleri atın kendini göstermesini engelliyor. Hangi yarışı ölçü alalım derseniz; Erkek Tay Deneme, Thor The Wings’in gücünü ve ideal stilini göstermesi açısından iyi bir referans. Bu koşuyu kariyerinin çıkış yarışı olarak görüyorum, favorimdir. Bildiğiniz üzere Tractor yazmadan yapamıyoruz ve her zaman da haklı çıktık, bu grupta da iş yapacağına inanıyorum. İdeal mesafesini koşan Vector’un yumuşak çim de lehine olup gözden kaçırılmamalı. Roshomon’un çok kısa zamanda gösterdiği çıkış parlak bir yetenek barındırıyor. Son koşusunda yarış ezberini tamamen oturttu. Sakin ve akıllı jokeyiyle ciddi sürprize imza atabilir. Romani Kalibre’nin kalitesi de asla göz ardı edilmemeli.

 

 Son iki yarışında, geçen sezon bu grubu geçerken gösterdiği gücün de ötesine geçen Hızlı Ahmet, programın en sağlam tercihi görünüyor. Bu sezon gösterdiği aşama yaşıtlarının çok ötesinde. Ortalamasını yakalaması dahi kazanması için yeterli olup bankomdur.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,9,10,4,3

2.Ayak: 13,5,6,14,,16,17,3,15

3.Ayak: 11,12,13,8,7

4.Ayak: 3,4,1

5.Ayak: 4 (Hızlı Ahmet)

6.Ayak: 12,11,10,13,2


Cengiz Gürbüz